Polecam dokładną lekturę linków które podałem. Jak już wspomniałem to nie program serwisowy do "regulacji fokusa" tylko swego rodzaju furtka do wewnętrznego oprogramowania aparatu (dyski A: i B: ). Przeciętny użytkownik oprócz satysfakcji, że dostał się do wewnętrznego oprogramowania aparatu nic nie zdziała. Natomiast dla kogoś kto potrafi bawić się w dekompilację, pisanie sterowników czy rozgryzać komunikację USB-aparat (i kupę innych rzeczy których nie jestem w stanie teraz nawet przewidzieć) może to być przydatne i dlatego umieściłem tego posta. To nie jest program - myk- poprawiamy fokusa itd. Ciekawi mnie co zawiera SDK Canona. Luzem leżącego w sieci jakoś jeszcze nie znalazłem.
Opowiem krótką historie pewnego 400D i serwisu canona. Aparacik został wysłany na zytnia w celu czyszczenia, a mowiac wyczyszczenia z paprochow matrycy, matówki i lustra. Po 12 dniach został odesłany do domku z informacją "Wymiata matrycy" co mnie troche zdziwilo bo nie zglaszalem jakis problemow z nia, po telefonie do serwisu udzielono i informacji, ze pod filtrem byly paprochy i matryce trzeba bylo wymienic (troche to dla mnie dziwne - no ale nie jestem fachowcem), pomijajac fakt wymiany matrycy zauwazylem ze punkty AF swieca w postaci mgielek zamiast w postaci pojedynczych ostrych punktow (pewnie zle zamontowana matowka albo walnieta) NICENo dzis aparat jedzie znowu na wycieczke do stolicy i jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie. Zdam Wam relacje jak wroci (mam nadzieje ze caly i zdrowy).
Smutne![]()
Slabo szukales
Nie ma zadnego problemu z dostaniem sie do SDK od Canona normalna droga. Jeden formularz i wysylaja maila z linkiem i danymi do logowania. Sciaga sie bardzo szybko. Wszystkiego do sciagniecia jest okolo 100 mega. Choc pewnie malo kto zechce wersje dla appla, wiec w sumie wychodzi nieco mniej![]()
...