Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 173

Wątek: Wizyta w serwisie Canona - relacja

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    oni wymieniają matrycę podczas czyszczenia pod filtrem tylko wtedy gdy ją uszkodzą. Mi koleś mówił, że musze na czyszczenie pod filtrem przynieść gwar w razie jakby oni pod tym filtrem matryce zepsuli, na szczęście wyczyścili moją własną matrycę a nie dali nową
    Mógłbyś przetłumaczyć na ludzki to co napisałeś??

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta

Pozdr
    Artur
    czepiasz sie

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja tez nie rozumiem..

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Słusznie prawi

A tak poważnie, to niedawno przerabiałem podobną historię, tyle że w roli głównej wystąpił miesięczny 30D. Aparat dostarczyłem do serwisu osobiście będąc pewnym, że mam paprocha między filtrem a matrycą. Pani przyjmująca sprzęt do naprawy już na wstępie zaznaczyła, że jeśli to okaże się prawdą, matryca będzie musiała być wymieniona na nową, ponieważ w serwisie nie mają warunków, aby ściągać filtr z matrycy. Próbowałem zasugerować, że już jednak robili podobne rzeczy i czyścili matrycę ściągając filtr (przypadki były opisywane na forum), na co ta pani skutecznie zaprzeczyła i stanowczo oświadczyła, że w takich sytuacjach w grę wchodzi tylko wymiana matrycy.
    Jak powiedzieli, tak zrobili. Mam nową matrycę. Co prawda po tym zabiegu musiałem jeszcze raz odesłać body do serwisu, bo zapomnieli tej nowej matrycy skalibrować (wpis w karcie gwarancyjnej za drugim razem mówi o kalibracji matrycy), przez co nie działało mi ISO 3200, niemniej w tej chwili cieszę się już sprawnym sprzętem:-D
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Słusznie prawi

A tak poważnie, to niedawno przerabiałem podobną historię, tyle że w roli głównej wystąpił miesięczny 30D. Aparat dostarczyłem do serwisu osobiście będąc pewnym, że mam paprocha między filtrem a matrycą. Pani przyjmująca sprzęt do naprawy już na wstępie zaznaczyła, że jeśli to okaże się prawdą, matryca będzie musiała być wymieniona na nową, ponieważ w serwisie nie mają warunków, aby ściągać filtr z matrycy. Próbowałem zasugerować, że już jednak robili podobne rzeczy i czyścili matrycę ściągając filtr (przypadki były opisywane na forum), na co ta pani skutecznie zaprzeczyła i stanowczo oświadczyła, że w takich sytuacjach w grę wchodzi tylko wymiana matrycy.
    Jak powiedzieli, tak zrobili. Mam nową matrycę. Co prawda po tym zabiegu musiałem jeszcze raz odesłać body do serwisu, bo zapomnieli tej nowej matrycy skalibrować (wpis w karcie gwarancyjnej za drugim razem mówi o kalibracji matrycy), przez co nie działało mi ISO 3200, niemniej w tej chwili cieszę się już sprawnym sprzętem:-D
    No to w takim razie moze ja zadzwoni do nich i przypomne o kalibracji?

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmmm... A jeszcze nie tak dawno chodził mi po głowie pomysł wysyłki aparatu w celu zamapowania jednego czy dwóch stuck pixels Hmm...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja mam w 5D jednego czerwonego pixela i wali juz w oczy przy 50% powiekszeniu prawie na środku, pani powiedziała, że gwarancja obejmuje, i wyślę jak sie śluby skonczą razem z 30D (co w nim po raz 3ci będą robić korektę na BF- FF wqr,,ają mnie już totalnie...

Początki nałogu

Domyślnie

Pozdr
    Artur
    oczywiście tłumaczę i najserdeczniej przepraszam że Oczy Waszej Łaskawości musiały ujrzeć taki chłam napisany przez takiego nieudacznika i durnia jak ja :rolleyes: , a tak na poważnie ...

Chodzi mi o to, że nie chcieli ode mnie przyjąć aparatu na czyszczenie pod filtem ( nawet za kasę) bez gwarancji(z obawy na to ze mogą skopać matrycę i będą musieli wymienić)- pewnego czasu nie miałem dowodu wpłaty do euro-gwarancji i dlatego czyszczenie za kasę, bo gwarancja była nieważna. Dowód zapłaty za aparat zdobyłem i gwarancja stała się ważna więc w końcu oddałem do czyszczenia pod filtrem.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

O dzięki Ci o Wielki Lingwistyku
    Myślałem że musiałeś krzyczeć na nich czy coś bo jakoś zupełnie nie skojarzyło mi się to z gwarancją tylko z gwarem
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

taki mi się wplątał skrót myślowy wplatał

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów