Słusznie prawi![]()
A tak poważnie, to niedawno przerabiałem podobną historię, tyle że w roli głównej wystąpił miesięczny 30D. Aparat dostarczyłem do serwisu osobiście będąc pewnym, że mam paprocha między filtrem a matrycą. Pani przyjmująca sprzęt do naprawy już na wstępie zaznaczyła, że jeśli to okaże się prawdą, matryca będzie musiała być wymieniona na nową, ponieważ w serwisie nie mają warunków, aby ściągać filtr z matrycy. Próbowałem zasugerować, że już jednak robili podobne rzeczy i czyścili matrycę ściągając filtr (przypadki były opisywane na forum), na co ta pani skutecznie zaprzeczyła i stanowczo oświadczyła, że w takich sytuacjach w grę wchodzi tylko wymiana matrycy.
Jak powiedzieli, tak zrobili. Mam nową matrycę. Co prawda po tym zabiegu musiałem jeszcze raz odesłać body do serwisu, bo zapomnieli tej nowej matrycy skalibrować (wpis w karcie gwarancyjnej za drugim razem mówi o kalibracji matrycy), przez co nie działało mi ISO 3200, niemniej w tej chwili cieszę się już sprawnym sprzętem:-D
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Hmmm... A jeszcze nie tak dawno chodził mi po głowie pomysł wysyłki aparatu w celu zamapowania jednego czy dwóch stuck pixelsHmm...
ja mam w 5D jednego czerwonego pixela i wali juz w oczy przy 50% powiekszeniu prawie na środku, pani powiedziała, że gwarancja obejmuje, i wyślę jak sie śluby skonczą razem z 30D (co w nim po raz 3ci będą robić korektę na BF- FF wqr,,ają mnie już totalnie...
oczywiście tłumaczę i najserdeczniej przepraszam że Oczy Waszej Łaskawości musiały ujrzeć taki chłam napisany przez takiego nieudacznika i durnia jak ja :rolleyes: , a tak na poważnie...
Chodzi mi o to, że nie chcieli ode mnie przyjąć aparatu na czyszczenie pod filtem ( nawet za kasę) bez gwarancji(z obawy na to ze mogą skopać matrycę i będą musieli wymienić)- pewnego czasu nie miałem dowodu wpłaty do euro-gwarancji i dlatego czyszczenie za kasę, bo gwarancja była nieważna. Dowód zapłaty za aparat zdobyłem i gwarancja stała się ważna więc w końcu oddałem do czyszczenia pod filtrem.![]()
O dzięki Ci o Wielki Lingwistyku
Myślałem że musiałeś krzyczeć na nich czy coś bo jakoś zupełnie nie skojarzyło mi się to z gwarancją tylko z gwarem![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
taki mi się wplątał skrót myślowy wplatał![]()