Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: A80

Kriskce
    Guest

Domyślnie A80

Witam!
    Jestem tuż przed decyzją zakupu pierwszego aparatu. Mój wybór padł na dwa w sumie różne aparaty Minolta Z1 i Canon A80. O minolcie nie będę się rozpisywał bo to nie to forum ale w porównaniu obu modeli niepokoi mnie LCD A80. W moim odczuciu jest za ciemny i mało w sumie na nim widać - naturalnie w odniesieniu do Z1 gdzie obraz jest cały czas wyraźny i jasny. Czy to nie przeszkadza użytkownikom A80 w kadrowaniu zdjęcia? Jakie są wasze oceny LCD i samego aparatu? Wiem jakie ma zalety, wolałbym przeczytać o zauważonych wadach...
    Pozdrawiam wszystkich!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: A80

Cytat Zamieszczone przez Kriskce
    W moim odczuciu jest za ciemny i mało w sumie na nim widać
    Wg mnie masz dziwne odczucia. Poszukaj gdzies po menu - moze jasnosc LCD byla ustawiona na minimum? (o ile A80 ma taka funkcje).

Kriskce
    Guest

Domyślnie

Problem w tym że w A80 nie ma regulacji jasności LCD z tego co wiem. Na ekraniku podczas poruszania aparatem obraz jest bardzo ciemny, dopiero gdy wyostrzy AF wówczas trochę jaśnieje - ale i tak obraz jest ciemny i niewyraźny. Powtarzam że odnoszę moje uwagi w porównaniu do Z1 gdzie obraz jest rewelacyjny! Stad mój post - czy taka konstrukcja LCD nie przeszkadza w użytkowaniu aparatu - nie taniego zresztą!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Raczej uzytkownikom to nie przeszkadza, skoro jestes jedynym ktory zwrocil na to uwage.
    Moze warunki w ktorych patrzyles na LCD byly nienajlepsze? Np przy bardzo jasno albo bardzo ciemno. Jest on prawie taki sam jak w G3 - a ja na wyswietlacz w G3 nigdy nie narzekalem.

Ja to bym aparat dobieral wg jakosci zdjec jakie z niego wychodza .

http://www.steves-digicams.com/2003_...0_samples.html

http://www.steves-digicams.com/2003_...1_samples.html

Hint: zwracam uwage na nieco mydlane (malo ostre) i z mocnymi aberracjami (szczegolnie przy zoomie) zdjecia. Obejrzyj sam z ktorego aparatu takie wychodza .

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

noo tak...akurat wyswietlacz w A80 to jest ostatnia rzecz, do ktorej bym sie przyczepil. LCD w A80 ma jeden duuuzy PLUS - jest odchylany !! chyba nie musze mowic jak to ulatwia fotografowanie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE
    ]LCD w A80 ma jeden duuuzy PLUS - jest odchylany !! chyba nie musze mowic jak to ulatwia fotografowanie.
    Chyba musisz... ci co nie sprobowali fotografowania z ruchomym LCD nie maja pojecia jak choelrnie wygodna jest to rzecz...

romeo
    Guest

Domyślnie

chyba nie musi bo ruchomy wyswietlacz w takim marnym kompakciku i z takim malym rozmairem lcd ekraniku jest wogle nieprzydatny :-) Nawet jakbym pojechal na konkurs skoków narciarskich do zakopanego(a bylem bylem ) to posród taakiego tłumu nie ułatwiłby mi fotografowania heh =) POZDRO ..dla witkatez niech nie smutka

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romeo
    chyba nie musi bo ruchomy wyswietlacz w takim marnym kompakciku i z takim malym rozmairem lcd ekraniku jest wogle nieprzydatny :-) Nawet jakbym pojechal na konkurs skoków narciarskich do zakopanego(a bylem bylem ) to posród taakiego tłumu nie ułatwiłby mi fotografowania heh =) POZDRO ..dla witkatez niech nie smutka
    Alien - widze ze ci sie IP zminił

romeo
    Guest

Domyślnie

no co ty blaenz..ups hazen naprawde? Odkryłes europe widze hi hi LOLE WRACAJA !!!

[ Dodano: 24 Kwiecień 2004 ]
    a tak wogle blaznie to znaczy hazenie sam potrafie se zmieniac ip bo mój operator mi na to zezwolił ..hehe bede twoim koszmarem..zniszcze ci te forum hihi

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romeo
    no co ty blaenz..ups hazen naprawde? Odkryłes europe widze hi hi LOLE WRACAJA !!!

[ Dodano: 24 Kwiecień 2004 ]
    a tak wogle blaznie to znaczy hazenie sam potrafie se zmieniac ip bo mój operator mi na to zezwolił ..hehe bede twoim koszmarem..zniszcze ci te forum hihi
    Dobra - jeszcze raz bedzie rzucał tutaj takie teksty a ja skontaktuje sie z twoim opertatorem - to nie jest takie trudne (no i rodzicie sie dowiedza)

host-62-141-195-32.gorzow.mm.pl [62.141.195.32] - to twoj ip no i widac twojego ISP wiec lepiej radze ci dobrze nie odzywaj sie wiecej.

Narazie nastepny BAN - i tak bedzie juz do konca jak sie tylko pojawisz.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów