Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: dobry aparat naprawde dobry -->szukam

RobertKrus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kkk Zobacz posta
    Prosze o rade jaki kupic dobry aparat analogowy???
    Czytam tutaj,ze 300V albo EOS -50
    hm nie wiem prosze o rade dobrych fachowocow.
    Z gory dziekuje(:
    Witam,

Ci którzy focili modelami serii "EOS 1" (analogi EOS 1n,1v ; cyfra to samo) nie przesiądą się na modele EOSa 3, EOSa 5(wyjątek dla fotografów dzikich zwierzaków) nie mówiąc o modelach dwu czy trzycyfrowych.
    Nie chodzi tu bynajmniej o jakiś szpan, ale po prostu o ergonomię, funkcjonalność, niezawodność aparatu.
    Wg mnie, jeśli fundusze nie są ograniczone, to lepiej kupić EOS 1n (dużo tańszy od 1V co nie jest wprost odzwierciedleniem przewagi 1v nad 1n) i dobre szkło np 28-70/2,8L lub 24-70/2,8L oraz 50/1,4.
    Mowa tu oczywiście o sprzęcie firmy Canon.

Pozdrawiam
    Robert

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeśli mówimy o małym obrazku i o jedynie słusznym systemie to zdecydowanie polecam EOS-a 1V. Bez baterry packa nie jest taki tragicznie ciężki i duży jak na jedynkę.
    Z batery packiem czy boosterem robi sie duzy, ciezki i... stabilny. Ale co kto lubi (-:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wg mnie, jeśli fundusze nie są ograniczone, to lepiej kupić EOS 1n (dużo tańszy od 1V co nie jest wprost odzwierciedleniem przewagi 1v nad 1n)
    Racja! Modelowi 1V zazdroszcze tylko mulispota oraz podobno cichszego dzialania. No i gniazda wezyka. Po ciemku ciezko te cholere przykrecic do jedyNki.
    i dobre szkło np 28-70/2,8L lub 24-70/2,8L oraz 50/1,4.
    popieram
    Ostatnio edytowane przez mrek ; 16-03-2007 o 17:04 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Marek40
    Guest

Domyślnie

Oj nie tak.
    Baterry pack to nie tylko alternatywne zasilanie i dodatkowy szybszy napęd. Tam tez umieszczone sa systemy przyspieszające AF i jego wyprzedzenie. Jeśli kupowac to jak najbardziej z batery packiem.
    Jednak ja bym poleci 30/33V.
    1V to aparat dla osoby robiącej naprawdę sporo zdjęć. Aby opanować użytecznie elektronikę naprawdę trzeba mieć sporo wiadomości.
    Eos 1v w odróżnieniu od 5 lub 30 ma jedna bardzo pożyteczną funkcję. Jest to korekcja przy pracy w świetle zastanym lampa błyskową. W modelach 5 lub 30 można jedynie korygować światło co pół przysłony i nie jest to dobre rozwiązanie. W 1V nie ma takich ograniczeń.
    Dzięki tej możliwości korekcji jaka jest w 1n lub 1V wszystkie cyfszaki nawet te najlepsze odpadają przy zdjęciach plenerowych.
    Jeśli chodzi o fotografowanie widoczków, kwiatków czy architektury to Eos 5 lub Eos 30 są super aparacikami do których cyfrze jeszcze jest bardzo daleko.

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

batery pack to jest to . jak kupilem to przez miesiac w puszcy nie zrobilem poziomego zdjecia

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ja kupilem z allegro z boosterem za 1100zl. stan prawie funkiel nowka.
    Martin Gorczakowski

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

weź tez pod uwagę wspólpracę z lampą, bo np. A2/5 obsłuzy tylko A-TTL (nie E-TTL !)

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    weź tez pod uwagę wspólpracę z lampą, bo np. A2/5 obsłuzy tylko A-TTL (nie E-TTL !)
    Nie dajmy sie zwariowac. Stare lampy EZ sa w smiesznych cenach i TEZ dobrze naswietlaja. Dopiero przejscie na cyfre zmusi do posiadania lamp serii EX
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Domyślnie

po to jest nowy system naswietlania i pomiaru zeby byl lepszy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Nie dajmy sie zwariowac. Stare lampy EZ sa w smiesznych cenach i TEZ dobrze naswietlaja. Dopiero przejscie na cyfre zmusi do posiadania lamp serii EX
    Z taniością masz rację ale z resztą bym polemizował. Te dawne systemy pomiaru błysku nieźle dawały do wiwatu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Lightbulb

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    ... lampy EZ ... TEZ dobrze naswietlaja.
    no wychodzac z zalozenia ze też dobrze to faktycznie lepiej kupic tansza ez ale powiem ci widzialem sporą roznice miedzy 420 ex a 430 ex nowsza lampka a jaka roznica w odbitym swietle np od sufitu czy sciany. tez nie mialem kasy na 580 i wybralem tansza. ale nieporownywalnie inaczej aparat rejestruje swiatlo nowszych lamp. a co dopiero różnica miedzy ez a ex jak bedziesz focil wiecej to takie swiatlo cie nie zadowoli wiec doradzam skromnie aby wczesniej zaczac inwestowac w sprzet nawet dla wlasnej satysfakcji

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów