ja wzialbym chyba eos 3 jednakza 1000zl kupisz body
ja wzialbym chyba eos 3 jednakza 1000zl kupisz body
Martin Gorczakowski
hm... nadal nie wiem
ale dziekuje wszystkim za informacje
pozrawiam
ja tez wziolbym 3jest zgrabniejsza od 5 przynajmniej w moich lapach a nie kosztuje tyle co 1v
a i tak dobry aparat tez nie do zajechania
a co to jest aparat???![]()
![]()
Też szukam dobrego body analoga, co jest w 1V - czego nie ma w OES 3.
a ja tam zdecydowałem się na eosa 5 i jestem zadowolony! tymbardziej ze dostałem go za śmieszne pieniadze !
Właśnie, szkoda wywalać kase na body, którego możliwości i tak się nie wykorzysta... musi być tylko trwałe. Eos 5. Mozna i 3, ale po ch.... Ci 45 punktów autofocusa?Niepotrzebna, podobnie jak "ileś tam" klatek na sekundę... koledzy mają rację, body to niemal wszystko jedno, obraz powstaje za pośrednictwem szkła, a nie korpusu. Lepiej kupić EOS'a 50 czy nawet gorszy 33, a za to np...hmmm.... 17- 40 L ? Stałą 85 mm? (Marzenie
)
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
tama: dla mnie najistotniejszy faktor: matowka w 1v pokazuje 100% kadrueos 3 "tylko" 95%
EDIT: tu tabelka -> http://photonotes.org/reviews/1-1N-3-1V/
i jeszcze jedna -> http://photonotes.org/reviews/5-50-30/
Ostatnio edytowane przez krwisty ; 23-11-2006 o 00:32
Martin Gorczakowski
CASE: gdyby bylo mnie stac z checia bym wymienil swoje 50E na 3.. powody? owszem WYKORZYSTALBYM jego funkcje. co mi brakuje w 50e, a co ma 3?
pomiar punktowy (ma jedynie czesciowy), wlasnie lepsza matowka=wieksze krycie + jasnosc. aha, 45 polowy AF, to jest przydatna rzecz. dlaczego? jesli nie masz matowki z klinem/rastrem ostrzenie reczne mija sie z celem,a umowmy sie raz, a dobrze - ostrzenie w punkt i pozniejsze przekadrowywanie, to jednak nie jest to samo. no chyba, ze mamy duza GO..
Martin Gorczakowski
Tylko EOS5. Wspanialy sprzet. Tylko jedna wada. Prądożernośc.
iczek, nie przesadzaj piąteczka ma kilka wad jednakjak dla mnie jeden z mocniejszych atutow to bardzo cichy naped
![]()
Martin Gorczakowski