Nie, to był Canon 100-400 w użyciu (ten, który mam w podpisie).Zamieszczone przez lucien
Nie, to był Canon 100-400 w użyciu (ten, który mam w podpisie).Zamieszczone przez lucien
Eee jak dla mnie taka winieta to nie winieta. Widziałem gorsze. Wygląda na to że ta Sigma jak na swoją cenę to rzeczywiście dobre szkło. Jakby tak jeszcze ciut jaśniejsza była. No, ale nie można mieć wszystkiegoZamieszczone przez p13ka
![]()
[ Dodano: 1 Styczeń 2005 ]
Na tym zachmurzonym niebie to nawet nie wiadomo czy to winieta, czy takie chmurki byłyZamieszczone przez Robert Lu
![]()
no z autopsji moge powiedziec, ze ta winietka potrafi byc wyrazna. w Adobe Camera RAW to kwestia jednego suwaka (tylko trzeba rozsadnie regulowac), ale jak sie robi JPEG-i to moze byc bolesna.Zamieszczone przez Shadow
inna kwestia, ze ta Sigma ma chyba lekkie przebarwienie w rogach. wlasnie "wywoluje" zdjecia z Wisly/Szczyrku i na sniegu wychodzi mi zazolcenie/zazielenienie rogow. z tym ze w innych sytuacjach tego w ogole nie zauwazylem, wiec raczej nie szukalbym tu powodu do placzu. ale warto wiedziec, wiec pisze ;-)
mowa... jak chcesz dobrego, budzetowego szerokiego kata to ta Sigma jest w sam raz. canonowskie 18-55 tez jest przyzwoite, choc ma podobno mocniejsze aberracje, ale te kilka mm wiecej warto miec - zwlaszcza, ze nie odbywa sie to kosztem jakosci (tylko ceny)Zamieszczone przez Shadow
no bez przesady.,, jak potrzebujesz jasne tele to www.allegro.pl / Fotografa / Akcesoria fotograficzne / Obiektywy / M42 i szukasz Pentacona 2.8/135 albo analogicznego Jupitera. jak pozukasz to wyrwiesz ponizej 100zl (ja swoj kupilem w komisie za 80zl). pierscien EOS/M42 kosztuje 40zl, wiec ponizej 150zl masz wypasione jasne tele ;-)Zamieszczone przez Shadow
a ja ciut nie na temat... zdecydowanie chętnie kupię obiektyw z tego tematu, w związku z tym mam pytanie:
kumpel wraca 8. stycznia z USA do ojczyzny. Czy w Stanach sie opłaci kupić, jeśli tak, to gdzie najszybciej, żeby jeszcze zdążył zapakować do walizki przed 8. stycznia.
Przypuszczam, że jest na forum odpowiedź na to pytanie, ale orałem pół godziny i nie znalazłem...
Na pewno sie oplaca przy 3 pln = 1 usd to jest przebitka rewelacyjna. Najlepiej jakis internetowy sklep - to jest kwestia 2-3 dni, wiec z czasem nie powinienes miec problemu.Zamieszczone przez myknip
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
a znasz jakieś adresy inetowych sklepów? wiem, że można wygooglać, ale ja nie panimaju po angielsku :/
a może ktoś wie, czy w podobnej cenie i podobnym zakresie można jakiś lepszy (czyt. jaśniejszy) obiektyw nabyć?
www.shopping.com - ja z tego korzystam. Znajdujesz produkt ktory Cie interesuje i mas porownanie cen z kilkudziesieciu sklepow internetowych, mozliwosc przejrzenia opinii uzytkownikow itp. Najczesciej oplca sie wybrac, ktorys ze sklepow ze znaczkiem "trusted store", a najlepsza oferta sposrod nich jest oznaczona "Smart buy".Zamieszczone przez myknip
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
wielkie dzięki... bez kosztów przesyłki wychodzi jakieś 800zł![]()
Tu bym uważał bo lekki chyba przestój mają - przed 30-ego zamawiałem w B&H światłomierz i estimated delivery time w trackingu UPS jest na 5-ego (przy najtańszej opcji 3rd day). Wniosek z tego że lepiej spróbować z szybszą przesyłką, a dodatkowo mogą być kłopoty z autoryzacją karty...Zamieszczone przez eternus
ale ja nie kupuję osobiście, nie wiem czy widziałeś - napisałem, ze kumpel wraca do kraju i może przywieźć