Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: [Yrrhedes] Dlaczego te zdjęcia są niefajne

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yrrhedes Zobacz posta
    Dzięki Mario, za wypowiedź. "Zainspirował" mnie fakt zgromadzenia dosyć dużej liczby korków w jednym miejscu, (...)

Poszukam innego tematu, ale gdy staram się ograniczyć do zawartości mieszkania (mojego czy czyjegoś), to mam wrażenie że trudno znaleźć coś interesującego do fotografowania.
    ....
    Żeby pokażać "dużo korków" na zdjęciu wcale nie musi być "dużo korków" Twój kadr jest bardzo chaotyczny, bałaganiarski wręcz - to się źle ogląda. Kadr jest za szeroki i, jak już koledzy pisali, brak w nim tematu. Próbowałeś robić w zastanym swietle. Bardzo rzadko w domu zastane światło jest wystarczająco dobre, zwykle trzeba je trochę poprawić albo lampami albo jakąś blendą. Balans bieli też mi jakoś nie pasuje - nazbyt żółte jest to pierwsze zdjęcie.

Poniżej masz taką "na szybko" próbę uratowania tego co zrobiłeś. Nie jest to cudo, wiem. Gdybyś jeszcze zadbał o ułożenie korków i poprawił trochę oświetlenie to pewnie byłoby lepiej. Bardzo często trzeba trochę pomóc losowi i usunąć śmieci, puszki po Coca-Coli z krajobrazu.

Poza tym, tak jak koledzy pisali - dobra książka nie jest zła.

EDIT: Liczba "tematów" w mieszkaniu wcale nie jest taka mała ale nie bój się wynieść swoja ukochaną zabawkę na świeże powietrze. Ona od tego nie zdechnie.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-10-2006 o 15:36

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów