no to kolego powiem tak:
twoje zdjęcie z korkami jest fajne... jako tapeta lub tło do prezentacji katalogu z winami - kolorystyka? cóż można ją zmieniać w zależności od potrzeb - mam pytanie co zainteresowało cię w tych korkach?? Bo widzisz fotografia oprócz tak tu podkreślanej i wszędzie ocenianej ostrości i innych technicznych parametrów ma jeden cel - coś przekazać widzowi - jest to co prawda obraz statyczny ale może opowiedzieć dłuższą historię - mógłbym ci tu opowiadać o zasadach kompozycji ale jest na ten temat dużo mądrych książek ludzi mądrzejszych ode mnie (poszukaj wątku o książkach o fotografii) pomocne mogą być też książki o kompozycji obrazu nie koniecznie fotograficzne - kompozycja obrazu jest wg mnie dużo ważniejsza w robieniu zdjęć niż perfekcja techniczna.

a wracając do twojego zdjęcia korków może należało by skoncentrować się na jednym korku w tym "tłumie" jakoś go wyróżnić poprzez ostrość, kolor, ułożenie i umieszczenie w mocnym punkcie?? bo póki co to temu zdjęciu brakuje tematu

A teraz do kolegów pozostałych - jak wam się nie chce napisać czegoś rozsądnego i przemyślanego a macie tylko ochotę dokopać leżącemu to oderwijcie się od klawiatury i przespacerujcie po pokoju albo psa wyprowadźcie - będzie z tego większy pożytek