Zobacz wyniki ankiety: Ktory obiektyw do Canon 350D w cenie do 600zl?

Głosujących
78. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Ktory obiektyw do Canon 350D w cenie do 600zl?

Mieszany widok

rapsody
    Guest

Domyślnie

no to jestem juz zielony. zawsze uwazalem ze lepiej dokladac do lepszych produktow, jednak teraz nie mam innego wyjscia by ze szklami nie przekroczyc bariery 600zl,poniewaz nie mam stalego zrodla dochodow, a przez przynajmniej pol roku nie spodziewam sie zadnego wiekszego przyplywu gotowki, wiec nie pozostaje mi nic innego jak zakupic szklo/szkla do tej kwoty, ktore beda dla mnie uniwersalne, nie przeszkadzaloby mi jakbym mial dokupic jakies soczewki do krajobrazow, lub makro, wazne zebym przetrzymal dluzszy okres czasu ze swoimi wymaganiami, nie sa one male, ale tez nie wymagajace. a czytajac mnostwo opini o szkle kitowym totalnie sie do niego zrazilem, tutaj widze ze uzytkownicy go jednak lubia, jednak dokupuja mnostwo innych szkiel i gadzetow by zaspokic swoje potrzeby, a w moim przypadku to juz sie pogobilem totalnie, i jesli mialbym miec kita, to nie wiem w jaki sposob rozbudowac jego funkcjonalnosc, a raczej o co go rozszerzyc.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rapsody Zobacz posta
    no to jestem juz zielony. zawsze uwazalem ze lepiej dokladac do lepszych produktow, jednak teraz nie mam innego wyjscia by ze szklami nie przekroczyc bariery 600zl,poniewaz nie mam stalego zrodla dochodow, a przez przynajmniej pol roku nie spodziewam sie zadnego wiekszego przyplywu gotowki, wiec nie pozostaje mi nic innego jak zakupic szklo/szkla do tej kwoty, ktore beda dla mnie uniwersalne, nie przeszkadzaloby mi jakbym mial dokupic jakies soczewki do krajobrazow, lub makro, wazne zebym przetrzymal dluzszy okres czasu ze swoimi wymaganiami, nie sa one male, ale tez nie wymagajace. a czytajac mnostwo opini o szkle kitowym totalnie sie do niego zrazilem, tutaj widze ze uzytkownicy go jednak lubia, jednak dokupuja mnostwo innych szkiel i gadzetow by zaspokic swoje potrzeby, a w moim przypadku to juz sie pogobilem totalnie, i jesli mialbym miec kita, to nie wiem w jaki sposob rozbudowac jego funkcjonalnosc, a raczej o co go rozszerzyc.
    Co to sa soczewki do krajobrazow ?

Kit nie jest najlepszym pod sloncem obiektywem. Ot kawalek plastiku i szkla za male pieniadze ale da sie nim bez problemu fotografowac. Ludzie zmieniaja go na lepsze szkla ale warunek jest jeden ... trzeba miec na to duzo kasy ktorej Ty nie masz. Do kita spokojnie mozesz zamontowac soczewki do makro, filtry polaryzacyjne, cokina, pierscienie odwrotnego mocowania itp. Poza tym kupujac go nic nie tracisz. Zaplacisz 150 zl sprzedasz za 130 a bedziesz chociaz wiedzial czego naprawde potrzebujesz.
    Do portretow na poczatku z powodzeniem mozesz uzywac tego pentacona
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Uprawnienia umieszczania postów