Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: Test 400D

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Test mozna przeczytac w ramach walki z nuda w zasadzie. Gdybym bazowal na opiniach roznych portali czy kolorowych sponsorowanych czasopism to pozostalbym prawdopodobnie przy analogowym Zenicie ktorego nikt nigdy nie lobbowal.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Widzisz sa tacy ktorym ten grip g... daje bo co mi z tego ze maly palec nie ucieknie jesli dalej chwyt jest plytki jak nie powiem co.
    Ależ ja się zgadzam w całej rozciągłości. Nie jest to puszka dla pianisty.

FotoArt
    Guest

Domyślnie

Niektorzy mysla ze troluje.
    Ogolnie mam 400
    z wad:
    problemy z balansem bieli przy sniegu, nie radzi sobie z synchronizacja lamp studyjnych, uzywam metza SCA 300 milem powazne problemy z podlaczeniem zaskoczyl doppiero po 20-30 zdjeciach czasem nie odpala w nikonie 100 % wspolpracy a jak porobilem zdjecia dzis i zobaczylem ze to g.... pokazuje mi ze nie ma pamieci w aparacie dopiero gdy zobaczylem podglad to mam przeonanie ze to badziewie

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoArt Zobacz posta
    Niektorzy mysla ze troluje.
    Ogolnie mam 400
    z wad:
    problemy z balansem bieli przy sniegu, nie radzi sobie z synchronizacja lamp studyjnych, uzywam metza SCA 300 milem powazne problemy z podlaczeniem zaskoczyl doppiero po 20-30 zdjeciach czasem nie odpala w nikonie 100 % wspolpracy a jak porobilem zdjecia dzis i zobaczylem ze to g.... pokazuje mi ze nie ma pamieci w aparacie dopiero gdy zobaczylem podglad to mam przeonanie ze to badziewie
    Rozumiem ze Twoj zal jest tak ogromny ze musiales go przelac na dwa watki:
    http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=64

Stary nie mecz sie i sprzedaj ten zlom. Ma same wady. Brak fajnie wygladajacych pokretel i przyciskow dyskwalifikuje ta puszke kompletnie. Wogole nie wyglada seksownie. Poza tym jezeli miesci sie do damskiej torebki to napewno nie mozna nazwac tego lustrem. To skandal ze nie informuje uzytkownika ze ten zapomnial wlozyc pamieci do aparatu. Byc moze sygnal dzwiekowy i ladnie wygladajaca animacja na LCD lapki wkladajacej flasha w slot rozwiazalaby problem. Zaloze sie ze umknelo Ci kilkadziesiat ciekawych fot zanim sie zorientowales. Czytajac Twoj post dochodze do wniosku ze chyba w dodatku nie dolaczaja instrukcji po polsku. Kup Nikona. Tam przynajmniej w manualu masz rysunki. Nawet nie trzeba czytac. Lepiej na tym wyjdziesz, czytelnicy tego forum tez...
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 18-02-2007 o 01:31
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

witam
    tez mam c400 i ma pare wad ktore do tej pory zauwazylem juz raz byl w serwisie ze wzgledu na to ze sie nie uruchamial dzialal na poczatku jak najbardziej pozniej przestal z minuty na minute doslownie podczas robienia zdjec przyczyna nie jest mi do konca znana w karcie gwarancyjnej mam wpisane sprawny szkoda tylko ze u mnie sie nie uruchamial luzna srubka od klapki komory baterii sugerje ze jednak w nim grzebali i wychodzi na to co napisalem w uwagach jak go oddawalem problem z zasilaniem problem baterii wykluczony 4 sztuki z minuty na minute nie traca sprawnosci

kolejna rzecz zdjecia seryjne "testy" oparte na suchej specyfikacji technicznej lepiej odstawic na bok bo aparat sie dlawi po dluzszej serii sandisk eIII (20mB/s) to chyba nie najwolniejsza karta

moj aparacik przeszedl juz troche bo jestem maniakiem zdjec seryjnych i tak sie zbliza granica 10 000 i migawka ma co raz powazniejsze problemy z dzialaniem podczas serii negatywny wplyw warunkow atmo tez nie wchodzi w gre jeszcze mnie nie pogrzalo by po deszczu biegac z aparatem co zapewne z czasem przyjdzie

ale ogolnie swietny sprzet nie zaluje zakupu juz planuje kolejne wydatki miedzy innymi z nim zwiazane
    taka mala refleksja
    Ostatnio edytowane przez drumandbass ; 18-03-2007 o 22:21
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drumandbass Zobacz posta
    kolejna rzecz zdjecia seryjne "testy" oparte na suchej specyfikacji technicznej lepiej odstawic na bok bo aparat sie dlawi po dluzszej serii sandisk eIII (20mB/s) to chyba nie najwolniejsza karta
    Poczytaj sobie w specyfikacji ile w serii mieści się zdjęć w buforze aparatu.

Dopiero zaczyna Awatar drumandbass

Domyślnie

e tam testy tesciki 400d zly nie jest
    ale patrzac inaczej stalem przed problemem d70s czy 350d pojawil sie 400 i nie zaluje nawet go chcialem sprowadzic z uk tydzien po premierze ale wracajac do topa teraz bym np dobrej opini o nikonie nie napisal bo to by oznaczalo ze jestem sfrustrowanym posiadaczem canona
    bylo troche gratow
    i ciagle malo

Dopiero zaczyna

Angry

Witam

A propos tych "pstrykaczy" to sądzę,że stwierdzenie,że 400D do nich należy to lekka przesada! Te tzw.pstrykacze mozna kupić za parę stówek i jest ich na pęczki! Chyba nie muszę podawać modeli czy marek, każdy się orientuję w temacie(chyba).Dlatego szanowni właściciele 30d,5d nie przesadzajmy z tymi ocenami....
    Pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rhans Zobacz posta
    (...)
    A propos tych "pstrykaczy" to sądzę,że stwierdzenie,że 400D do nich należy to lekka przesada! Te tzw.pstrykacze mozna kupić za parę stówek i jest ich na pęczki! Chyba nie muszę podawać modeli czy marek, każdy się orientuję w temacie(chyba).Dlatego szanowni właściciele 30d,5d nie przesadzajmy z tymi ocenami....
    Pozdrawiam
    Bardzo słusznie . Dawniej aparat o możliwościach 400-tki byłby super profesjonalnym wypasem .
    Słusznie nie popadajmy w przesadę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Ostatnio na plenerze miałem dwie puszki i fociłem naprzemiennie (350d zgripowane i 30d) Generalnie rzecz biorąc w jakości zdjęć nie widzę zbytniej różnicy... przyjemniej jednak fociło się 30d

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów