Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Wpogoni za rozumem!!! :):):

cein
    Guest

Domyślnie Wpogoni za rozumem!!! :):):

tak czytam i czytam wiele postow na forum, jstem nowym uzytkownikiem praglem nadrobic zaleglosci wiec czytalem i tak doszedlem do wniosku ludzie zju calkiem powarjowali... Czy to wazne czym sie foci?? pogon jeden przesciga sie z 2 10d 20d 300d 1ds mark II czy zmoe nikon d70 a mzoe nowa cyfrowa lsutrzanka minolty?? SZOK! kiedys ludzie robili fotki smiena 8 albo zenitami i to byly wornie doskonale prace co teraz... ludzie chyba zapominaja w tym wszystkim ze to czy aaprat ma 6 milionm pix czy 8 a mzoe 14nie amz a wielkiego znaczenie jesli ma sie tylko aparat... chodzi mi o to ze spzet nie jest najwazniejszy i w natloku tym wysciugu nowinek technicznych zapominaja o tym ze to fotograf robi zdjecie a nie aparat... ja ejstem anrazie posiadaczem od miesiaca 300d uzywam z nim szkiel staloogniskowch m42 planuje zakup lamy jakiejs i jestem z niego bardzo zadowolony... POZDRAWIAM.....

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Liczy sie też przyjemność za fotografowania. I mi sie przyjemniej robi zdjęcia 10D niż Smienom A jak kogoś stać na serie 1 to też sobie kupi.
    Powiedz mi w takim razie czemu fotografujesz 300D a nie Zenitem?

Robert Lu
    Guest

Domyślnie

Za rozumem to chyba sam powineś poganiać bo nie wiadomo o co ci chodzi, ludzie maja aparaty, robią zdjęcia więc o tym rozmawiają. Kiedyś ludzie robili smienami (sam robiłem zenitem) a jeszcze wcześniej mieszkali w jaskinach. Czepiasz sie innych a sam kupiłeś korpus za 3000zł!!!!!!! Jaki w tym sens.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Wpogoni za rozumem!!! :):):

Cytat Zamieszczone przez cein
    kiedys ludzie robili fotki smiena 8 albo zenitami
    bo innych nie bylo. A teraz mamy kapitalizm,wolny rynkek, sraty taty i mnie akurat nie dziwi ze przy ogromie dostepnego sprzetu wiekszosc liczy kazdą zlotówke i przelicza ja na dodatkowa funkcje w aparacie.

.. ludzie chyba zapominaja w tym wszystkim ze to czy aaprat ma 6 milionm pix czy 8 a mzoe 14nie amz a wielkiego znaczenie jesli ma sie tylko aparat...
    wybacz ale wedlug mnie roznica jest zasadnicza miedzy 4 a 14 milionami punkcikow i ma duze znaczenie. Oczywiscie nie popadamy w paranoje i nikt sie nie bedzie spieral 6 czy 6,5. Ale sa oczywiscie i tacy dla ktorych jest to sprawa najwyzszej wagi. To jednak juz zasluga marketingu. Tak jak np przegladajac jakies ogloszenia w gazetach producenci wala teksty "SZOK nasz najnowszy aparat ma zoom x40" z czego x10 to cyfrowe powiekszenie. Ale to tez mnie specjalnie nie dziwi poniewaz gro ludzi na to sie łapie a to oznacza ze producent zarabia. A jak zarabia duzo to moze opuscic ceny itd itd.

fotograf robi zdjecie a nie aparat.
    osobiscie nie dokonca sie z tym zgadzam. Bez dobrego sprzetu np. przypadku lustrzanek
    bez dobrego szkla nie zrobisz pozadnego zdjecia choc bys nie wiem jakim byl magikiem. A takie prawdy zywe ze "fotograf robi zdjecie a nie aparat" wkladam miedzy bajki.

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

planuje zakup lamy jakiejs
    ... normalnie bym Ci zamiast lampy doradził jakiś model słownika ortograficznego

Ale tak poważnie, to, mimo że Ameryki swą "bulwersacją" nie odkrywasz, masz też troszkę racji. TYlko, że teraz na Tobie ciężkie zadanie spoczywa- po tej wypowiedzi, żeby nie być gołosłownym, chyba zaprezentujesz coś ze swoich fotografii?

p.s. Forum właśnie po to jest, by móc porozmawiać o sprzęcie, jeśli chcesz samych zdjęć, to przecież są od tego galerie...

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

od miesiaca 300d uzywam z nim szkiel staloogniskowch m42 planuje zakup lamy jakiejs i jestem z niego bardzo zadowolony... POZDRAWIAM.....
    Gratuluję i cieszę się razem z Tobą. Jeśli chcesz zrozumieć po co kupuje się lepszy sprzęt to zapraszam z 300D + m42 (albo kitem) na koncert lub zawody sportowe. Poproś Czache, niech Cie weźmie na streetphoto. Jak już to zaliczysz, to porozmawiamy znowu, ale będziesz juz bogatszy o własne doświadczenia.
    Co do jednego się nie mylisz - ilośc pixeli nie jest najważniejsza.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    planuje zakup lamy jakiejs
    ... normalnie bym Ci zamiast lampy doradził jakiś model słownika ortograficznego
    1. Slownik by sie przydal - fakt.
    2. Pejot to sie kolegi czepiasz, bo przeciez jasno napisal, ze kupwac bedzie nie lampe tylko LAME - zapewne chodzi o fotografie podroznicza i focenie 'z siodla'.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

bo przeciez jasno napisal, ze KUPWAC bedzie nie lampe tylko LAME
    Albo nie LAME tylko LOMO, więc się zazdrosny poczułem i zagrożony...

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wpogoni za rozumem!!!
    No, z tym tytułem to przesadziłeś. Czy to ma oznaczać, że jesteśmy bezrozumni?

Czy to wazne czym sie foci??
    Ważne - wbrew truizmowi, który przytaczasz. I chyba dla Ciebie też dość istotne bo wyposażyłeś się w nowoczesną lustrzankę cyfrową a nie Smienę.
    Nie chce mi się pisać dlaczego... polecam lekturę CB.

Aha, i to forum jest dla ludzi pasjonujących się fotografią w każdym tego słowa znaczeniu, jesli się nie podoba...polecam plfoto itp.

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

UWOLNIC LAMĘ!!! KUPWA jego mac!
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów