Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: BG-E1 - problem z baterią

Awatar powicher
    Miasto
    w sercu podlasia

Domyślnie BG-E1 - problem z baterią

Witam, to prawdopodobnie mój pierwszy raz na Forum CB

Mam dosyć poważny problem z gripem BG-E1 (Canona), a raczej z baterią (zamiennik BP-511) która miała nieszczęście zablokować się w komorze na baterie...

Do ostatnio kupionego gripa w prawą komorę włożyłem zamienik, a w lewą komorę orginalną baterię Canona. Aby wyjąć zamiennik musiałem lekko potrząsnąć gripem, ale pomagało.
    Po rozładowaniu i naładowaniu baterii właściwie przypadkowo włożyłem je odwrotnie niż na początku (zamiennik do lewej, orginalna do prawej).
    W obu przypadkach orginalna bateria bez problemu katapultowała się z gripa (co raczej oczyszcza go z zarzutów), natomiast zamiennik zablokował się w lewej komorze...
    W żaden sposób nie da się go wyjąć. Próbowałem właściwie wszystkiego (w rozsądnych ganicach).

Czy ktoś może miał taki problem, albo ma sugestię co można zrobić?

z góry dzięki za pomoc.

Domyślnie

Miałem to samo – zamiennik niestety nie był idealny w swej formie i blokował się w aparacie.
    Kiedy chciałem go wyciągnąć musiałem lekko go wytrząsnąć. Potem obdrapałem brzegi zamiennika dosłownie o milimetr i teraz wyskakuje jak oryginał.

Awatar powicher
    Miasto
    w sercu podlasia

Domyślnie

Hm, niestety dla mnie jest trochę za późno na szlifowanie zamiennika, przynajmniej dopóki siedzi zaklinowany na amen w gripie...

Ktoś może wie, co można zrobić?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powicher Zobacz posta
    Ktoś może wie, co można zrobić?
    Odblokowac zabek, wyjac za pomoca dzwigni. Tez tak mialem az sie wyrobily.

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

No to ja podepnę sie do wątku. Przeszukałem Archiwum i było sporo na ten temat ale moze pzrez ost miesiace cos sie pozmieniało.

Do 30d Chce zakupić dodatkowy akumulatorak. oczywiscie BP-511. Na allegro sa takie za 30zł ( http://allegro.pl/item135387173__f]_...0mah_wawa.html ) jak i takie za 70zł ( http://www.foto-tip.pl/sklep/product...products_id=63 ) w porowaninu z oryginałem canona to taniocha ale dlaczego za 30 zł dostaje 2600 a za 70 zl 1400mAh. Czy jest az taka rożnica w jakości? Czy czasem te 2600mAh po 10 naładowaniach bedą do wyrzucenia? Na ktore lepiej się zdecydować.

Domyślnie

z tego co czytałem wsadzić ogniwo ktore da 2600mAh przy 7Vdo takiego opakowania jest mało realne
    ja kupiłem własnie za około 30 pln aku bp511 ~1400-1600mAh

porównaj sobie aku paluszki do np S2 IS - widziałem philiphsy po ok 2600mAh ale przy 1,5V

i zastanów sie - dlaczego canon nie wsadza w swoje obudowy 2600mAh a tylko 1400? ;-)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

szczerze polecam zamienniki GP są droższe bo koszt to ok 70 PLN ale są super i pod względem spasowania, jakości plastiku, i długości pracy praktycznie ta sama co oryginałów (wiem co mówie mam rownież 2 tanie zamienniki które choć mają 1950 mAh to i tak dzialają połowe czasu) a i żywotność jak narazie rok i bez najmniejszych problemów ...

ogólnie polecam GP są b.dobre !
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 29-10-2006 o 08:21

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    GP są droższe bo koszt to ok 70 PLN
    A gdzie takie ceny? pogooglałem troche i wszedzie gdzieś koło 100zł. 70 to ciekawa cena jak za GP.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Ja w warszawie na Tamce mały sklepik z bateriami GP rok temu kupowałem po ok ~80PLN wiec wcale nie ostrożnie przyjołem 70 ale widać się myliłem ....

Uprawnienia umieszczania postów