Cytat Zamieszczone przez surmiaczek
doszedłem do wniosku że pora zrobić maleńki kroczek w nowej technologii. zakupiłem na allegro canona a 95
IMHO mimo, ze A95 to fajny kompakcik to nie jest to w stosunku do eosa 300 krok do przodu w kierunku 300D. Trudno swoja droga porownywac lustrzanke analogowa do cyfrowego kompakta. Lustrzanki (jakiekolwiek) i kompakty (jakiekolwiek) to inna linia rozwojowa aparatow. Juz znacznie sensowniej jest podrownywac lustrzane analogi do cyfrowych. Mnie w chwili obecnej nie stac finansowo na cyfrowa lustrzanke, wiec zbieram i czekam. 300D raczej odpada (z roznych wzgledow), predzej 10D lub cosik wyzej. Kompakty (chocby nawet fajniutki G6) nie sa dla lustra - z mojej perspektywy - sensowana alternatywa. jedynie to co mnie 'pociaga' w kompaktach to jest to, ze ze wzgledu na swe zalozenia konstrukcyjne stosunkowo latwo idzie robic nimi ciekawe makro. Lustrzankami tez mozna bez problemow,ale przyznacznie wiekszych kosztach. Docelowo nie wykluczam - nie rezygnujac z posiadania analogowego lustra (lepszego niz ten w podpisie) - zakupu dslr i jakiegoc cyfrowego kompakta. Kompakt sluzylby ogolnie dla moich rodzinnych pstrykaczy, do makro i do codziennego noszenia - co w przypadku lustrzanek jest nieco uciazliwe.

[ Dodano: 2005-01-30, 09:09 ]
Cytat Zamieszczone przez Hadson
tak sie zastanawiam jaki jest ogólny przepis żeby zdjęcia wygladały ok.
Nie wiem co to znaczy, aby "zdjecia wygladaly ok", ale podchodzac do tego intuicyjnie to chyba nie ma jakiegos ogolnego przepisu, jak nie ma ogolnego przepisu co robic aby byc szczesliwym. Trzeba nieustannie probowac, sprawdzac rezultaty, probowac, sprawdzac rezultaty, probowac...