[quote="Tomasz GolinskiDogadałem się z ojcem i mam wnęke w ścianie na moje 21''. Na pierwszy rzut oka wygląda jakbym miał 21'' LCD bo jest płaski[/quote]
Czy to znaczy reszta poza chałupę wystaje?!
To by miał teraz dobre chłodzenie.![]()
![]()
![]()
[quote="Tomasz GolinskiDogadałem się z ojcem i mam wnęke w ścianie na moje 21''. Na pierwszy rzut oka wygląda jakbym miał 21'' LCD bo jest płaski[/quote]
Czy to znaczy reszta poza chałupę wystaje?!
To by miał teraz dobre chłodzenie.![]()
![]()
![]()
Dlaczego wiec w FOTOLABACh cyfrowych KODAKA technicy pracuja na LCD poprawiajac foty??
Jak ja bym zrobił wnękę w ścianie, to deszcz by mi monitor zalałZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
Zdjęcia -> http://smolarek.info
Ale wnęka jest zadaszona :> Nie jest to dziura, ale pełna 3-D wnęka ze ścianami, sufitem i podłogą.
borkomar, jaki monitor, takie poprawki![]()
Widze że na forum sa sami antylcdowcy. ja pracuje na LCD od roku (NEC MultiSync1980SX), nawet bez kalibracji, prosto z pudła wyświetlany obraz był rewelacyjny. Teraz przesiadam sie w firmie na Nec SpectraView 2180. ceny tez sa przystępne. mój multi to wydatek rzędu (obecnie) 3300 PLN, a Spectra (ponieważ jest narazie dostepna wersja Exdemo i tylko przez specjalistyczne firmy zajmujące sie proofingiem0 to kwota (za 19 cali) 6000 PLN. jako grafik komputerowy mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć że „CRT musi odejść”.
Nie chodzi dokladnie o jakosc wyswietlanego obrazu ale o wiernosc jego pozniejszego odwzorowania na ewentualnej odbitce/wydruku.
Porzadne LCD z dobra kalibracja moga nie miec z tym problemow (np takie wlasnie za 3 tys zl) ale te bardziej masowe typu 17" LCD za 1000zl to podobno niezbyt sobie radza.
Ja mam w pracy NEC MultiSync LCD1760NX i mimo prob kalibracji - zupelnie co innego widze w pracy niz w domu (tez NEC ale CRT 19" jakis chyba 990SB czy cos takiego) i dlatego galerie foto wole ogladac w domu 8)
na razie raczej nic lepszego nie istnieje niz porzadnie skalibrowany wysokiej jakosci CRT (np. Lacie 20") ale niemniej jednak miejsce na biurku trzeba oszczedzac.
ja mam np. na oku cos takiego (i byc moze kiedys to kupie): 23" LCD za $1300 http://www.apple.com/displays/specs.html
bedzie mi pasowal jako drugi ekran do powerbooka. a z testow ktore przeprowadzilem w sklepie i z wlasnego doswiadczenia z obecnym ekranem widze ze te panele Apple'a to na pewno nie ta sama klasa co te 17" LCD za 1000zl.
tak wiec mozna lepiej. to tylko kwestia ceny
Mam LCD, bo inny nie mieści sie na moim miejscu pracy :-?
Przygotowując foty do labu korzystam z profili barwnych z labu.
Ewentualnie biorę je do pracy i tam poprawiam na zwykłym monitorze.
Monika
350D, eos300