Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Wysyłanie emaila z załącznikami z Apple do PC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Nie jestem pewien, ale 99,999% maili dociera z załącznikami, a nie z wklejonymi zdjęciami. Pierwszy raz mam taki problem.

Co do klikania prawym, to owszem, da się, ale zapisuje się jako bitmapa, a nie jpg, i całe dane z exif-u szlag trafia, a oprócz obejrzenia zdjęć zależy mi na odczytaniu danych z exif-a.
    Te durne windowsy zapisują w formacie Bmp jeśli masz zawalony dysk plikami tymczasowymi (*.tmp). Nawet najwięksi specjaliści od tego O/S nie potrafią tego zjawiska wytłumaczyć, ale tak jest. Zresztą podobnie się dzieje, jeśli próbujesz zapisać obrazek ze strony web poprzez kliknięcie prawym klawiszem. Po wycięciu plików tymczasowych, problem znika

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Dzięki wszystkim za porady i sugestie.

Jeżeli chodzi o klienta poczty, używam outlooka 2003. Jak już wcześniej napisałem, po raz pierwszy mam taki problem więc mam prawo przypuszczać, że problem nie po mojej stronie (ale zawsze mogę się mylić ;-) ). Na ponad 5tys. wiadomości w skrzynce mam problem tylko z tą jedną.

Jurku, mam zainstalowany programik, który przy każdym starcie Windy kasuje pliki tymczasowe, więc to chyba nie to. Ale mimo wszystko dzięki za podpowiedź.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Jurku, mam zainstalowany programik, który przy każdym starcie Windy kasuje pliki tymczasowe, więc to chyba nie to. Ale mimo wszystko dzięki za podpowiedź.
    Mimo wszystko spróbuj pod IE: =>Narzędzia =>Opcje internetowe =>Ogólne =>Usuń pliki
    U mnie kiedyś pomogło.
    A najlepiej zmień przeglądarkę internetową.
    Powodzenia.

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

A ja bym jednak proponował z Maca wyslanie bez zaznaczania opcji "Send Windows friendly attachements"...
    Jak przestałem zaznaczać to dopiero wtedy znajomi PCciarze przestali mi narzekać że nie mogą otworzyć załączanych fotek.
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry99 Zobacz posta
    A ja bym jednak proponował z Maca wyslanie bez zaznaczania opcji "Send Windows friendly attachements"...
    Jak przestałem zaznaczać to dopiero wtedy znajomi PCciarze przestali mi narzekać że nie mogą otworzyć załączanych fotek.
    Eee pewnie korzystaja z tego badziewnego klienta jakim jest Outlook, ble ble

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Eee pewnie korzystaja z tego badziewnego klienta jakim jest Outlook, ble ble
    Nie wiem... nie wnikałem jakich badziewi używają... :-P
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów