Afrykańska czy europejska?Zamieszczone przez Jurek Plieth
![]()
Afrykańska czy europejska?Zamieszczone przez Jurek Plieth
![]()
Zamieszczone przez muflon
, a ulubiony kolor to jaki?
hej a co z moim topikiem? dalej nie wiem co kupić![]()
pewnie skończy się na tym, że kupię jedno i drugie, albo obiektyw makro![]()
o już się żona poderwała... :wink:
Ja osobiście robię w takich sytuacjach tak:
Dzwonię do Interfoto i mówię, że chcę kupić szkło danego typu i proszę o przygotowanie 2-3 szkieł do porównania. Ludzie tam są tak mili, że udostępniają statyw i możliwość sprawdzenia na PC zdjęć. W ten sposób wychodząc z obiektywem mam pewność, że po pierwsze nie mam problemów z FF/BF (przy sigmie trzeba to sprawdzić koniecznie, a i przy canonie nie zaszkodzi), a po drugie mam mozliwość podpiecia szkła i sprawdzenia czy mi pasuje, czy też nie. Robie też serię zdjęć na pełnej dziurze do porównania i wybieram. Ceny mają wyższe niż na allegro (nie mówiąc już o USA), ale cenię sobie pewność, że wracam do domu z dobrym obiektywem.
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Chociaz jeden zadowolony. A uzywanego nigdy ci nie wcisneli?Zamieszczone przez Arkan
Bo Interfoto to znany na grupach dyskusyjnych interes pna Wieczorka.
Wpisz w groups.google.pl -> zaawansowane i pl.rec.foto /cyfrowa interfoto albo wieczorek a poznasz opinie 8)
Ze mnie jednego to by się nie utrzymali.Chociaz jeden zadowolony.
Nie, bo kupuję nowy, odbieram osobiście i sprawdzam na miejscu.A uzywanego nigdy ci nie wcisneli?
Za późno - kupiłem już tam kilka rzeczy i zdążyłem sobie wyrobić własną. Jest to jedyne miejsce w pobliżu Warszawy, o którym wiem (mówimy o TIP-ach) gdzie mogę spokojnie i dokładnie sprawdzić sprzęt przed zakupem. Przerabiałem też zamianę Sigmy z FF na inny egzemplarz - bezproblemowo.Wpisz w groups.google.pl -> zaawansowane i pl.rec.foto /cyfrowa interfoto albo wieczorek a poznasz opinie
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
nie wiem jak to wygląda, kiedy się sfinalizuje transakcję, ale faktycznie są elastyczni. Przynajmniej co do sprzętu używanego - proponowali mi wziąć na testy po wpłacie kasy, ale z możliwością oddania, nawet jak wszystko będzie OK, ale zmienię zdanie. Tak w każdym razie jest w Kraku (sklep na Sławkowskiej)