Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: CD, mp3 brzmienie i takie tam ;)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Zreszta nie ma sie co szczypac po cyckach bo przy takiej ilosci informacji informacji gubienie bitow jest nie uniknione;-) zreszta nie ma to jak analogi, mnie krew zalewa jak mam sluchac CD dlatego w domu stoja gramofony i stosy plyt ;-)

No, analog to idealne rozwiązanie dla audiofila, bo dźwięków wciąż przybywa
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gigantyczną różnicę nawet w osłucha słychać między tymi samymi albumami wydawanymi w Stanach a w Europie, z takich na szybko które pamietam Sinead O'Connor, Lenny Kravitz, Led zepplin .....
    A to jest proste dlaczego. Nie dlatego ,ze tlocznie inaczej bity tlocza tylko dlatego ,ze najlepsze studia znajduja sie w USA. Maja oni najdrozsze kompresory, equalizery i przede wszystkich reverby (te sa najwazniejsze, a te symulowane komputerowo brzmia fatalnie), a takze ocieplacze. Wszystko oczywiscie lampowe i robione na zamowienie, w malusich ilosciach (a nie sprzet studyjny robiony masowo). Do tego system odsluchow konstruowany specjalnie pod studio a nie standardy (wazna jest zabudowa studia, aby nie bylo fal stojacych i niepotrzebnych odbic ktore wplywaja na odsluch). To wszystko wplywa na jakosc. No i oczywiscie najlepsi realizatorzy ;-)
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    .......Oczywiście mam na myśli bardzo dobrze nagraną muzykę (np. jazz z Telarca) a nie papkę jaką nam serwuje np. radio. Tam chyba już wszystko leci z kompa i mp3. .....
    z kompa ale z wav-ów
    S45 user

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wątek ten jest efektem wycięcia megaofftopa z wątku o plazmach .
    Przy okazji trafił tam gdzie jego miejsce .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-04-2012 o 04:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów