Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nakładanie zdjęć na siebie

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Nakładanie zdjęć na siebie

Witam, stanąłem przed wyzwaniem (przynajmniej dla mnie).
    Wykonałem 4 zdjęcia, wszystko jest takie samo (kanapa, oświetlenie) zmienia sie model (dziecko w różnych ubraniach). I teraz chciałbym wszystkie 4 nałożyć na siebie, tak żeby w efekcie uzyskać jedno zdjęcie z tym samym modelem w 4 różnych odsłonach. Proste nałożenie zdjęć jako wartstw w PS nie działa. Czy jast jakaś inna technika, może jakiś specjalny pędzel...

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

sprobuj skorzystac z takiego programu jak PhotoStitch.Teoretycznie sluzy do skaldaniea panoramy,ale wiem ze da sie nakladac obrazy jeden na drugi. Program dostarczony byl na plytce do Canona 300D.Jak cos to odezwij sie na PW to ci podesle.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki, mam coś takiego, zaraz przetestuje czy działa. Na razie odkryłem taką sprytną gumkę w PSie i też jakoś wychodzi.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Możesz podesłać te zdjęcia zmniejszone do 800x533 na PW?
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale właściwie to w czym problem? Chodzi ci o to żeby ręcznie nie wycinać modela z tła? Jeśli tak, i zdjęcia są robione ze statywu to najlepiej zrobić jeszcze jedno zdjęcie na którym jest tylko tło i zrobić z nim różnicę każdego ze zdjęć. Taką różnicę można łatwo wykorzystać jako maskę.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Snow dzieki za checi, patent z gumką zadziałał znakomicie.
    MMM nie do końca w tym przypadku, próbowałem tego, ale wygląd modela też stał się dziwny, bo tło nie jest jednolite.

Oakhallow

Uprawnienia umieszczania postów