Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: karty CF PQI do testów (!)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie karty CF PQI do testów (!)

dzięki uprzejmości hurtowni Konsorcjum FEN Sp. z o.o., która jest dystrybutorem m.in. produktów PQI w Polsce, udało mi się otrzymać kilka sztuk kart CF:

CompactFlash PQI 2GB x100

specjalnie dla użytkowników CanonBoard do testów! :razz:

karty są dokładnie takie:

samej firmy PQI przedstawiać nie trzeba - szczególnie "komputerowcom" - PQI od lat produkuje dobre i bardzo dobre pamięci RAM do pecetów, a także bardzo znane i cenione pendrive'y USB (sam takiego używam - 25MB/s naprawdę robi wrażenie!). natomiast stosunkowo mało jest opinii na temat kart PQI do aparatów cyfrowych - szczególnie tych nowszych x100 - stąd pojawił się pomysł na taki test na naszym forum.

wg mnie - ponieważ kart nie jest za dużo, a chodzi o to, aby test był reprezentatywny - najlepiej będzie wybrać do testów osoby posiadające różne modele aparatów (jaki aparat mam ja widać w stopce, więc ten model jest już zajęty 8)) i robiące około tysiąca lub więcej zdjęć miesięcznie, no i nie mające konta na CB od wczoraj ;-). warunkiem udziału będzie też opisanie na CB swoich wrażeń, oceny i wyników testu karty w aparacie (i ewentualnie czytniku).

karty są udostępniane bezpłatnie na razie do 20 grudnia br. chętnych proszę o przesłanie informacji do mnie na e-mail (nie na PW, bo mam raczej permanentnie zapchaną skrzynkę ze względu na fotoloadera) - jak lista się skompletuje, to przekażę ją do firmy FEN, która wyśle karty kurierem lub umożliwi odbiór osobisty w Poznaniu.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 12-10-2006 o 01:00
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów