Pokaż wyniki od 1 do 10 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    IS ma przewagę nad 2,8 tylko przy statycznych ujęciach, gdyby 24-70 miał światło 1,8 to rzeczywiście miażdżyłby tę ,,czwórkę z isem''. Tośmy się posprzeczali, mam nadzieję, że bez urazy i z pożytkiem dla innych userów. Z mojej strony - ,,pokój''
    :-)
    Gdyby 24-70 miał IS albo gdyby 24-105 miał 2,8...

;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Co do zastosowan - w czesci sie zgadzam lecz jesli chodzi o trudne warunki (ciemno) np. kosciol to nie jestem pewien czy tutaj dasz rade bez doswietlania lampa?

Co do IS-a (ktory w tym szkle jest b. dobry) tez mam watpliwosc czy on "pobije" szkło ze swiatlem 2.8?
    Bylo o tym juz duzo w innych watkach i raczej wychodzi lo na to iz IS nie zastapi swiatla.
    To też specyficzna sytuacja, bo nie mówię o ślubie, ale na przykład o uroczystej mszy, gdzie będą VIPy, i gdzie nie można się rozstawić z oświetleniem, kiedy nie można użyć flesza. Wtedy to szkło jest idealne.

A co do testów porównawczych to zawsze jest problem z wartościami pośrednimi ekspozycji. Ile jest tak naprawdę od 2,8 do 4,0?
    Przy takiej samej (teoretycznie) ekspozycji 4,0 1/5 - fota z 24-105 jest jaśniejsza niż z Tamrona.
    Żeby było jasne: dla mnie to bardzo wygodne szkło i nawet żałuję, że nie kupiłem go wcześniej :-)
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 26-05-2008 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uprawnienia umieszczania postów