Pokaż wyniki od 1 do 10 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dostałam dziś 24-105.
    Jest piękny :-D - odczuwalnie lżejszy od 24-70 i mniejszy, mieści się do mojego topload'a bez problemu, ma dużo mniejszą osłonę, co mnie bardzo cieszy, ech... czekam tylko na pierwsze wiosenne spacerki .
    Po testach w domu odnoszę wrażenie, że na F4 nie jest tak ostry jak 24-70 był na F3.5... ale jest w miarę dobrze.
    Weekend zapowiada sie ciepły i słoneczny, wtedy będę wiedziała o moim szkiełku więcej .
    Teraz zastanawiam sie co dalej : chcę dokupić 50 F1.4 i statyw manfrotto.
    Na razie stać mnie na statyw, na obiektyw muszę dozbierać... ale chyba szkiełko będzie w pierwszej kolejności..., chyba, że kupię na razie F1.8.

Pozdrawiam !

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Dostałam dziś 24-105.
    Jest piękny :-D - odczuwalnie lżejszy od 24-70 i mniejszy, mieści się do mojego topload'a bez problemu, ma dużo mniejszą osłonę, co mnie bardzo cieszy, ech... czekam tylko na pierwsze wiosenne spacerki .
    Po testach w domu odnoszę wrażenie, że na F4 nie jest tak ostry jak 24-70 był na F3.5... ale jest w miarę dobrze.
    Weekend zapowiada sie ciepły i słoneczny, wtedy będę wiedziała o moim szkiełku więcej .
    Teraz zastanawiam sie co dalej : chcę dokupić 50 F1.4 i statyw manfrotto.
    Na razie stać mnie na statyw, na obiektyw muszę dozbierać... ale chyba szkiełko będzie w pierwszej kolejności..., chyba, że kupię na razie F1.8.

Pozdrawiam !

24-105 to wspaniałe szkiełko.
    IMHO jego jedyna wada, to pewna skłonność do łapania flar, reszta to zalety.

Raczej nie kupuj 50 f1.8.
    To dobre szkiełko na sam początek, jeśli masz tylko body, ale w innym przypadku na pewno je po pewnym czasie zamienisz na 50f1.4, nie bez strat.

Statyw Manfrotto - to dobry wybór, polecam stosunkowo niedrogi, a znakomity 190 XPROB. Miałem i byłem bardzo zadowolony.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 04-01-2010 o 14:55
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta

Statyw Manfrotto - to dobry wybór, polecam stosunkowo niedrogi, a znakomity 190 XPROB. Miałem i byłem bardzo zadowolony.
    Pozdrówka
    Ale tak w ogóle, to wiesz że komentowałeś wypowiedź sprzed 10 miesięcy...? :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ale tak w ogóle, to wiesz że komentowałeś wypowiedź sprzed 10 miesięcy...? :-)
    Daga przez ten czas zdążyła zmienić system ;-)

PS: Podesłałem ci kupca na 24-105, może się dogadacie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów