Strona 18 z 73 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 726

Wątek: jaka L-ka 24-70 czy 24 105

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

pisałem już w innym wątku... testowałem w sklepie na moich 2szt 40D... i na jednej sklepowej... i było dokładnie to samo... zarówno mi tak robił jak i facetowi ze sklepu :-) 3szt 24-70 na żadnej nie było ostrości...
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Zablokowany

Domyślnie

No, w cuda nie wierzę jednak, coś musiałeś pokaszanić, sorry. to nie są chińskie gatki, żeby 7 na 10 miało luźną gumę.

Początki nałogu

Domyślnie

>>3szt 24-70 na żadnej nie było ostrości

Albo byla to standardowa nieostrosc, albo trafiles na przebrane odpady. Sorry, ale jakby Canon robil 3/3 wadliwe obiektywy to musieliby calkowicie przerzucic sie na kserokopiarki :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Posiadam obydwa obiektywy , 24-70/2,8 --w przeciągu kilku lat wymieniłem już to szkło 3 krotnie gdyż z przyczyn ekonomicznych musiałem je sprzedawać w pewnych okresach czasu i znów kupowałem , jakość raczej porównywalna, nie zauważyłem odchyłek w poszczególnych egzemplarzach, Natomiast 24-105 oprócz jasności (a właściwie ciemności- czy jest wiele ciemniejszy ?? jeśli chodzi tu tylko o jedną działkę przysłony) ,jest pod każdym względem lepszy takie jest moje zdanie poprzedzone praktyką, jezeli chodzi o ostrość to 24-70 przymknięty do f4 jest mniej ostry niż 24-105 na pełnej dziurze..sprawdzone !!!, zresztą testy na optyczne też to potwierdzają, z którymi się w pełni zgadzam. ..I z tego względu ten obiektyw u mnie jest jako obiektyw podstawowy ,którym wykonuje 80% zdjęć , 10% zoomem długoogniskowym, 5% -24-70 (do zakupu obiektywu 24-105 ten obiektyw był jako podstawowy) i 5% stałkami

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

>>3szt 24-70 na żadnej nie było ostrości

Ciekawe czy jak przetestowałbyś 10 i u wszystkich stwierdziłbyś brak ostrości
    To czy zaczołbyś się zastanawiać w czym problem czy doszedł byś do wniosku że dobrych niema

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

himi i jak ta eLa ?
    w stopce już masz, a w realu ?
    pytam bom ciekaw niezmiernie
    lepsze jutro było wczoraj

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    No, w cuda nie wierzę jednak, coś musiałeś pokaszanić, sorry. to nie są chińskie gatki, żeby 7 na 10 miało luźną gumę.

Mnie też raczej wydaje się to dziwne.
    Mam 2 L-ki, jedną wybierałem z 2 i miałem problem, bo obie były b. dobre, a drugą kupiłem od Towersa i też jest bardzo OK.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

No wierzyc nie musicie.... mówie tylko jak było... i tak jak mówiłem nie tylko ja sie tym bawiłem.... a problem mieli wszyscy
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Dopiero zaczyna Awatar HN70
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

jako uzytkownik 24-105 mogę tylko dodać, że:
    1) kobylastość 24-70 i jego waga powodują, że nigdy nie wejdę w posiadanie tego jasnego szkła.
    2) zakres 24-105 baaardzo mi odpowiada i w zasadzie nie korzystam i nie mam zamiaru korzystać z dodatkowych szkiełek (ani w górę, ani w dół).
    3) jakość wykonania i szczelność w zupełności mnie satysfakcjonują.
    4) nawet f4 mi wystarcza (nie korzystam z 'papierowej' głębi ostrości w reporterce)
    5) szybko i bezbłędnie ostrzy (no, czasami mi nie trafi, ale są to sporadyczne wypadki).
    6) cena jest akceptowalna (zwłaszcza od TIP-a)
    7) 24mm w zupełności mi wystarcza i nie potrzebuję szerzej (co niektórym wyda się dziwne :-) )

Wszystko zależy od tego, czego się oczekuje od szkła. DLA MNIE jest to prawdziwy Canonowski Graal dla którego przeniosłem się ze stajni nikona (rydzykowałem bazując jedynie na specyfikacji, forumowych opiniach i zdjęciach w necie).

Miałem w planach zakup jeszcze kilku innych szkieł, ale zrezygnowałem :-) Nie potrzebuję niczego więcej (na razie). Body+24-105+lampa i .... brakuje mi czasu nie tylko na pisanie na forum, ale nawet na jego czytanie. Każdą wolną chwilę spędzam w plenerze i cieszę się jak głupi :-D :-D :-D :-D
    Ostatnio edytowane przez HN70 ; 31-05-2008 o 23:36

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HN70 Zobacz posta
    jako uzytkownik 24-105 mogę tylko dodać, że:
    1) kobylastość 24-70 i jego waga powodują, że nigdy nie wejdę w posiadanie tego jasnego szkła.
    2) zakres 24-105 baaardzo mi odpowiada i w zasadzie nie korzystam i nie mam zamiaru korzystać z dodatkowych szkiełek (ani w górę, ani w dół).
    3) jakość wykonania i szczelność w zupełności mnie satysfakcjonują.
    4) nawet f4 mi wystarcza (nie korzystam z 'papierowej' głębi ostrości w reporterce)
    5) szybko i bezbłędnie ostrzy (no, czasami mi nie trafi, ale są to sporadyczne wypadki).
    6) cena jest akceptowalna (zwłaszcza od TIP-a)
    7) 24mm w zupełności mi wystarcza i nie potrzebuję szerzej (co niektórym wyda się dziwne :-) )
    Papierowa GO?

Szkła jeszcze nie mam Miało być w sobotę, ale wystąpiły problemy natury technicznej. Jutro będzie, tymczasem muszę przez weekend obyć się bez niego, a bardzo by się przydało - międzynarodowa wystawa psów i koncert Heya obskakiwałem bez tego zakresu

Ale jakoś dałem radę

i dwa różne całusy z wystawy...

Ostatnio edytowane przez himi ; 01-06-2008 o 09:35

Strona 18 z 73 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów