Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Poluzowana "gorąca stopka" od Flasha

Mieszany widok

Domyślnie 580 EXII i 350D

Ktoś mi powie co mogę zrobić z luzem(nie takim zwykłym) na stopce, wygląda to tak że lampy w ogóle nie łączy ze stykami jeżeli jej nie odegnę trochę do tyłu, oddałbym do serwisu ale musiałbym mieć cały zestaw, a siostra zgubiła oryginalny akumlator:/
    Jakiś serwis w Krakowie który by to naprawił? albo jakieś domowe sposoby? Pomóżcie

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam! Nie wiem czy to... bo w sumie głupie, ale ja tak miałem i nie zauważyłem tego w ogóle na początku. Otóż moja piątka tez nie zawsze się chciała łączyć z 580 exII. I ta lampa tak się trochę chwiała na aparacie... na początku spychałem to na nowe mocowanie lampy. Ale okazało się że gdzieś musiałem przywalić, bo chodzi nie lampa na aparacie, a sama stopka aparatu. Pewnie się trochę wyrwała jakoś, kiedyś .
    Więc może u ciebie jest to samo, zobacz czy sama stopka w aparacie się nie chwieje. Jak tak to raczej tylko serwis chyba.
    PS. Może coś się w stopce aparatu odlutowało w środku... Jak masz możliwość to protestuj body z innymi lampami i lampę z innym body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    chodzi nie lampa na aparacie, a sama stopka aparatu.
    no to jest właśnie to, mogłem wspomnieć wcześniej ale umknęło.
    a co do reklamacji to właśnie powiedzieli że muszę mieć wszystko:/ może się uda skorzystać z serwisu bo jeszcze przynajmniej 2 miesiące na nim muszę popracować

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magru Zobacz posta
    .... oddałbym do serwisu ale musiałbym mieć cały zestaw, a siostra zgubiła oryginalny akumlator:/
    Niekoniecznie, nawet do napraw gwarancyjnych nie trzeba wysyłać wszystkiego było w pudełku, tylko to co chcesz naprawić. Do pogwarancyjnych tym bardziej.
    Jakiś serwis w Krakowie który by to naprawił?
    http://fotoserwis.krakow.pl/
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie znowu coś kręcą, jak to Żytnia . Przecież sami zdejmują pasek, dekle itd przy przyjmowaniu. Ja bym powiedział że po prostu urwała mi się trochę stopka w aparacie i niech to naprawią. Mi się wydaje na 99% ze to aparat, bo mam podobne objawy co ty. Jak już załatwi się ta sprawa, to proszę napisz jak się wszystko skończyło, za ile i td. :wink:.

Domyślnie

No i sprawa załatwiona załatwiłem w fotoserwis w Krakowie bezpłatnie
    wystarczyło ściągnąć małą blaszkę ze stopki, dokręcić śrubki i zrobione
    wiec następnym razem to już w domu zrobię

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A może jakiś tutek? Czy chociażby zdjęcia o jaką blaszkę chodzi i jak ją zdjąć, do tylu, do góry?
    Byłbym bardzo wdzięczny, bo skoro można sobie samemu dokręcić to tak bym zrobił.

EDIT. Juz chyba znalazlem - http://www.conraderb.com/flashrepair/

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dark4blade Zobacz posta
    Juz chyba znalazlem -
    ja też znalazłem, że już było i połączyłem wątki :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów