Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Poluzowana "gorąca stopka" od Flasha

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Poluzowana "gorąca stopka" od Flasha

Mial ktos z Was taki przypadek ... wczesniej mialem problem ze stopka w D60 po pewnym czasie uzytkowania zaczela sie ruszac... :/ Obecnie mam ten sam problem w 20D. Notabene w 10D ktorego mozcno uzytkowalem - nie mialem tegoz problemu...

Jak to naprawic? jak to jest w ogole zbudowane? Mam obawy , aby mi nie odleciała z zapięta lampa...
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Coś już napisał Awatar xdream
    Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

Ja miałem ten problem w 20D. Stopka poluzowała się i lampa zaczęła tracić styk przy pionowych zdjęciach. Serwis czeka i już liczy kasę. Ja to dałem do zrobienia w warsztacie zajmującym się aparatami cyfrowymi w Chorzowie. Gostek przykręcił luźną stopkę i zabezpieczył to, jak mówił, specjalnym klejem - coś jak laka -taka do śrub. Przy okazji wyczyścił mi matówę i sensor za free. W każdym razie to nic poważnego. Serwis w Wawie też powiedział przez telefon, że to drobna sprawa. Sprawa drobna, a kasa już mniej. HA !

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Niestety mam to samo. Bardzo denerwujące gdy lampa jest przypieta. Ja poradziłem sobie z tym tak że włozyłem bardzo cienki ale twardy kawalek plastiku pomiędzu stopkę a obudowę. Dzięki temu stopka się zblokowała i teraz się nie rusza ....ale czy to jedyne i najlepsze rozwiazanie to nie mam pojęcia.

Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

predzej czy pozniej czeka Cie serwis - lepiej nie zwlekaj bo sie poglebiac bedzie - to chyba klasyczny feler - drobny na szczescie i prosty do usuniecia przez serwis

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xdream Zobacz posta
    to chyba klasyczny feler
    Na jakiej podstawie tak uwazasz?
    Ja np pierwszy raz z tego wlasnie watku dowiedzialem sie o tym "klasycznym felerze" ... a troszke tych roznych opinii czy forow czytam juz od kilku ladnych lat .

Miasto
    Hindenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Na jakiej podstawie tak uwazasz?
    Zauważ, że użyłem słowa 'chyba'. Sądzac po 3 przypdkach tej samej usterki można coś uznać za typowe lub klasyczne, tym bardziej że serwis w Wawie wcale nie był zdziwiony, zatem takie przypadki już mieli. Nie ma to przełożenia na ogólną opinię na temat tego modelu i odsuwam się od nadinterpretacji 'te typy tak mają', bo mnie zaraz mafia Vitez and Company zmieszają z błotem.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

osobiscie sądze ze jest to wina wykonania samego korpusu... porownujac D60,10D,20D na wszystkich trzech modelach pracowalem conajmniej po 1,5...
    Najlepsze wykonanie mial 10D i w nim tegoz feleru nie było....
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

plech
    Guest

Domyślnie

mialem to samo. w serwisie na zytniej zrobili mi to w 3 dni liczac wycene. a wszystko kosztowalo o ile pamietam niecale 40zl. ale juz nie pamietam. w kazdym razie zero stresu. powiedzieli ze to normalne.
    pozdro

Domyślnie

Też miałem ten problem. Pomiędzy obudowę, a stopkę włożyłem kawałek papieru żeby docisk był lepszy i już wszystko gra..

Domyślnie

mialem to samo w 20d przez to ze czesto kładłem na boku lampe wpieta do aparatu podczas jazdy samochodem. Przykleilem kropelka i do dzisiaj wsyzstko jest ok.Trzeba tylko uwazac na styki zeby ich nie zakleic
    Ostatnio edytowane przez electron ; 18-06-2007 o 10:45

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów