Dziś napisałem do tego gościa w sprawie innego obiektywu i miałem natchmiatstową odpowiedz ze do cyfry nie bedzie pasował obiektyw.
Miałem kiedyś podobny przypadek, kupiona Sigma 24mm f1:2,8 nie współpracowała z Eos-em 30 (tylko na f 1:2,8 aparat nie blokował się). Obiektyw kupiłem w Interfoto i tam dowiedziałem się, że starsze konstrukcje obiektywów Sigmy nie współpracują dobrze z Eosami serii "3". Obiektyw musiałem więc wymienić na inny - na szczęście bez problemów (wziąłem Canaona 28-135 IS, ale nie był to chyba przemyślany wybór)
Ja bym jednak ostrożnie używał słowa oszustwo, bo to dosyć poważne oskarżenie. Co do serwisu to warto zapytać ale niektórych starszych sigm nie da się po prostu przystosować do pracy z nowszymi body (brak chipów)
Problem tylko w tym, że kol. dymek nie pisze dokładnie ale chyba nie chodzi mu o cyfrę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No właśnie, hmmm. Od początku o tym mówię![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dla kolegi oskarzajacego o "oszustwo" wazne jest teraz uspokoic sie i probowac kontaktu ze sprzedajacym - cierpliwie przez kilka dni a nie ledwie w pare sekund po zauwazonym problemie walic do obcych sobie ludzi na forum z pretensjami.
A EOS 300 (=Rebel 2000, nazwa EOSa 300 w USA) to od kiedy jest cyfrowy?
Vitez przecież w dalszym ciągu swojej wypowiedzi sugerowałem kontakt ze sprzedającym. Natomiast masz rację oraz przedmówcy, że nie wolno oskarżać o oszustwo osoby, kiedy naprawdę nie posiada się na to mocnych dowodów.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
ej Chłopaki moje canony to są właśnie analogi a dany osobnik sie domnie odezwał i stwierdził że bedzie zemną rozmawiał jak sprawdze na takim samym aparacie jak on miał sprawdzane czyli na canonie 1000fn ktury zresztą tak samo jest analogiem.prubowałem mu to wytłumaczyc iż niema to znaczenia ale on sie upiera na swoim,cały czas twierdzi że dany obiektyw jest sprawny i że miał go sprawdzanego w labie.Napisałem mu to poprosze o dowody a on na to że dostarczy je jeśli będą takie potrzeby to dostarczy do allegro potwierdzenie ze był tam w jakimś labie sprawdzony.Wiec co mam z fantem zrobić kasy oddać niechce a przesłona sie niezamyka.
ps.sorka za błędy ale jak mam pisać ę ą ć ż i te inne to mnie trafia kombinacja klawiszy i łamanie palcy
No cóż, jeśli ten obiektyw działa prawidłowo z body, z którymi problemów nie sprawiał, to faktycznie jest sprawny. Takim go zrobiła fabryka.
Również, o ile dobrze pamiętam, przedmioty kupione wysyłkowo w drodze licytacji nie podlegają pod 2 tygodniowy termin zwrotu. Także ew. przyjęcie go z powrotem przez sprzedającego zależy tylko od jego dobrej woli.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0