Podobnoż jest. Nie wnikałem. Na http://www.sejm.gov.pl masz ustawy, jest pewnie też o ochronie konsumenta. W federacji konsumentów też powinni wiedzieć.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
A ja bym proponował poczytac komentarze jakie ten gość (sprzedawca) otrzymał... Całkiem ciekawe i jakby w podobnej nucie![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
Chodziłem dzis z tym obiektywem po mieście i byłem w paru miejscach u fotografow i jakos u zadnego fotografa ten obiektyw niezamierzał zamknąć przesłony na aparatach analogowych canonach.Sprzedajacy chce abym odesłał obiektyw do ekspertyzy ale do jego miasta czyli jest w tym jakiś kruczek i że w razie czego gdy aparat zostanie sprawdzony na canonie 1000 bo on ciagle upiera się co do tego canona gdysz na takim był sprawdzany odeśle mi go i ja musze pokryc koszty sprawdzenia oraz paczki wraz z pisemnym potwierdzeniem że dana zecz funkcjonuje.Tylko jaka ja mam pewność ze ten adres nie jest jego adresem labu lub jego kolegi ktury wystawi coś takiego ??????????? pewno żadna ;/ i wtaki sposób wywale tylko niepotrzebnie dodatkowe pieniądze.Zaczynam powoli wątpić w to wszystko.Niby mam czas wedlug niego wyznaczony 7 dni od dzisiejszej daty,chore ;/
Ostatnio edytowane przez dymek ; 11-10-2006 o 15:34
Jak będziesz w 100% pewny, że obiektyw nie działa to spróbuj uderzyć do Allegro, że koleś Cię naciągnął !! Znajomy zapłacił, ale nie otrzymał paczki to allegro mu zwróciło kasę, a później sami mieli sobie sprawę załatwić ze sprzedawcą. Tu historia jest inna, ale może by coś pomogli
Wymarzony 400D już jest !!!
zastanawiam sie czy niewysłać go do warszawy do srwisu na ekspertyze,allegro odpowiedziało iż dana aukcja to umowa prawna i że kazde odstepstwo od umowy to przestepstwo według nich powinienem iść na policje lub do sądu i maja nadzieje ze spór zostanie szybko rozstrzygnięty.Jednym słowem narazie umywają ręce.myśle że wysłanie go do warszawy będzie dobrym pomysłem a jeśli jemu to niodpowiad to czas udać się wtedy już z odpowiednimi papierami i potwierdzeniami na policje.
A wiec to ponownie ja i chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości ze ten obiektyw niebył kompabitylny czy cos innego.Rozebralem go i znalazłem pęknietą zębatke naszczeście chwała mojemu koledze Robertowi znalazl mi takie małe maleństwo fi3,6 z=12 zebów na grubość 1,6 i w taki oto sposob przesłona działa i potwierdza się to co powiedziałem dany osobnik to poprostu oszust któru sprzedal niesprawny obiektyw.Jeśli kiedykoliek ktoś szukał by takiej zębatki to polecam rozebrać disckmena firmy SONY na wuzku od lasera silniki są wyposarzone w takie malusie zębatkino i działa
Fajnie, ze sprawa sie pozytywnie zakonczylaAle w ten slownik warto zainwestowac, naprawde ;-)
@dymek
jakos nie widze, zebys wystawil stosowny komentarz sprzedajacemu. dziwne.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl