Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90

Wątek: Plener 21.10.2006 - okolice Warszawy

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    O to widze ze byliscie wszyscy blisko mnie wczoraj .
    A ja akurat nie lubie niedzielnego tloku w Łazienkach
    Dawno nie byłem w Łazienkach ale ten tłok to faktycznie czysty koszmar

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Eh, tyż byłem w Łazience po południu. Chyba jednak trochę za późno bo o 15 było już zachmurzone i kupa ze światłem. Dlatego nic nie sfociłem.
    Swoją drogą widzę, że kiepściawo też mieliście jeśli chodzi o światło.
    Chyba potraktowaliście ten wypad jako przejażdżkę.
    Pozdro!
    To musieliśmy się gdzieś mijać bo też byłem od 15.30 do 16.30 a co do wypadu za miasto to nie było tak źle jak na tę porę roku

Obiecałem coś z niezbyt przyjemnego miejsca ale jakże urokliwego w barwy jesieni. Mam nadzieję że barwa jest słuszna bo wymagam porządnej kalibracji - ukłon w strone Jac'a

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Każdy jest mile widziany, nawet koledzy z Nikona, już kiedys mieliśmy taki plenerek i było cool.
    Było sympatycznie a następny plenerek może wymyślimy na 4 listopada, tyle że potrzebny jest pomysł na miejsce. Czekam na propozycje.
    No to ja może nieśmiało zaporponuję Żyrardów i okolice... Poniżej zamieszczam link, co prawda kolarski, ale jak rowerzystom się podoba, to fotografom też powinno. Polecam i w razie czego służę pomocą.
    http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=118&jak=0
    Przy okazji sam bym się mógł wiele nauczyć
    Albo popatrzcie tu: http://home.elka.pw.edu.pl/~agalach/.../zyrardow1.htm
    Jest co pstrykać, prawda? Co prawda ja żyję w tym klimacie już od wielu lat i trochę mi się on opatrzył, ale liczę, że z Waszą pomocą wykrzesam jeszcze z siebie iskierkę zainteresowania tą ruiną.
    Jeszcze dwa linki:
    http://www.flickr.com/search/?q=Zyrardow&w=all&s=int
    http://home.elka.pw.edu.pl/%7Eagalac.../zyrardow2.htm
    Ostatnio edytowane przez sepq ; 23-10-2006 o 21:41
    ,

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja proponuję Nieborów, Arkadia
    http://www.ga.com.pl/nieborow.htm

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Obie propozycje są ciekawe, osobiście przy dobrym światełku skłaniałbym się do Nieborowa ale decyzje pozostawiam większości, ponieważ mamy demokrację a nie kaczokrację.
    Podporządkuję się wiekszości. Jedna uwaga autor propozycji prowadzi grupę.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

No to ja głosuję na Ardiego jako oprowadzającego :grin: . Czyli na wycieczkę do Arkadii. Niesamowite miejsce, oby tylko pogoda dopisała.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Jestem ciekaw jak o tej porze roku bedzie sie park prezentowal w Arkadiii czy Nieborowie
    5D + L

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Jako że wcześniej umówiłem się z młodzieżą na plenerek na Powązakch nie mogłem się wycofać i wziąć udziału w sobotnim plenerku, choć bardzo chciałem poznać szanowne grono. Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się z Wami spotkać.

Nieborów i Arkadia są naprawdę ciekawymi miejscami. Jeśli pogoda dopisze i kolory się utrzymają mógłby to być udany wyjazd. Szkoda, że na te dni mam inne plany, ale wszystko się może zdarzyć.
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzę, że miejsce zainteresowało. Cieszy mnie to ale muszę wstawić małe sprostowanie. Ja tam jeszcze nie byłem Miejsce to polecił mi mój szef, pokazał zdjęcia i wytłumaczył trasę dojazdu. Osobiście wybieram się tam już od wczesnej wiosny ale zawsze coś ... i jakoś nie było okazji.
    Strona którą podałem w propozycji znaleziona jest w googlarce, foty nie moje.

No to ja głosuję na Ardiego jako oprowadzającego
    Chyba jednak nie najlepszy pomysł.
    Niemniej jednak namawiam do odwiedzin tego miejsca. Podobnież trudno jest tam cokolwiek przegapić a wyjazdy na tzw żywioł i tak należą do najbardziej udanych. A może jest ktoś kto tam był ?
    Zastanawiam się czy nie zrobić w tą sobotę ewentualnie niedzielę małego rekonesansu. No ale to zależy także od sytuacji w pracy.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Ja tam bylem i jesli tylko czasowy bede to chetnie pojade jeszcze raz;-) .
    Miejsce nie jest az tak duze, zeby potrzebowac przewodnika jakiegos.Nie ma opcji przegapienia czegos.
    W nieborowie dawali nawet niezle jedzonko - piwko tez;-) wiec spokojnie moge polecic kazdemu.
    5D + L

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Też tam byłem znaczy się w Arkadii i Nieborowie - nawet dwa razy ale zawsze w środku lata i ciekaw jestem efektów kolorystycznych jesieni, choć po dzisiejszym wietrznym poranku i jak tak dalej pójdzie to juz może niewiele zostać na drzewach. Dla tych którzy nigdy tam nie byli to jest to miejsce godne polecenia

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów