Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Plener 21.10.2006 - okolice Warszawy

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Stratus jeśli decydujemy się na Janowiec i Puławy to trzeba albo zachaczyć się na nocleg w tamtych okolicach w piątek (koncepcja dobra bo jakiś browarek by można wypić) albo jechać bardzo wcześnie w sobotę. Pomysł jest dobry ale zostawiam go chętnym pod rozwagę. Mamy dwie koncepcję, pierwsza bliższa Wawy do 50 km i zaczynamy w sobotę o 5.00-5.30 rano, druga to Janowiec i Puławy ale trzeba startować o 4.00 albo z noclegiem w Puławach lub Kazimierzu. Zainteresowanych proszę o sugestie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Jak już wspominałem to ze względów prywatnych zdecydowanie bardziej pasuje mi coś w pobliżu Warszawy ale w tym wypadku musze się zdać na innych bo nie mam pomysłu co gdzie i jak. Wskazany powrót ok południa. Chyba że powrót z rejonu Puław też będzie ok południa to piszę się na taką opcję ale z wyjazdem wczesno rannym niestety. Browarek musi poczekać na jakąś ustawke w Wawie.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Jeżeli Puławy to raczej z noclegiem. Mieszkam poza Warszawą, więc sam dojazd do punktu zbornego w Wawie zajmie mi około godziny. To znaczy, że musiałbym wstać o 2, co po całym tygodniu pracy może być trochę trudne :-) . Poza tym byłaby okazja poznać się lepiej przy jakimś browarku. Oczywiście jest to tylko moja propozycja i dostosuję się do decyzji większości. Jestem na 100% zdecydowany na wyjazd.

Edit:
    Jakby pst się zdecydował, to nie musiałby załatwiać noclegu w Wawie.
    Ostatnio edytowane przez CoNic ; 18-10-2006 o 09:45

Domyślnie

chcesz mnie przygarnąć ?
    legionowo jest po drugiej stronie Warszawy....

dla mnie bardziej pasowałaby G.Kalwaria - lepszy dojazd drogą szybkiego ruchu do zjazdu na piaseczno lub mszczonów a pozniej na wschód kierunek G.K.
    po drugie: jeśli mamy zaczynać wcześnie rano to ja musze mieć nocleg z piątku na sobote. W sobote powrót więc lepiej mieć troche wypoczynku niż ładować 500km w jeden dzień po kilku godzinach łażenia w zimnie i krótkim śnie....

troche zaczynam wymiękać bo ja ciepłolubny jestem a zdaje sie ze bedzie piździeć :-?

Jest w ogóle jakaś lista osób?
    __________________EDIT
    no i zapomniałem zapytać - rozumiem że trzeba przygotować porządne buty bo spacerek po Krakowie to nie będzie? :-)
    Ostatnio edytowane przez pst ; 18-10-2006 o 12:43
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Heh, pst przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem posty Maca Jest rozważana opcja na piątkowy nocleg w okolicach Puław.
    Co do przygarnięcia Ciebie - moi współlokatorzy (czytaj rodzice) mogliby się krzywo patrzeć :wink:

Domyślnie

no tak
    'noclegu w wawie' a nie wogóle...
    my bad jak mawiają czarni

wynika z tego ze jak bedzie pod wawą to bedzie 4 osoby jak kolo puław to 2-3

potwierdzam wstępnie przyjazd - uzależniam to od noclegu

mam nadzieje ze nie wydam stówki na pokój po czym na drugi dzień będzie padać

Mac jakieś bliższe namiary na te hotele?
    Ostatnio edytowane przez pst ; 18-10-2006 o 20:22
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Namiar na Instytut Fizuki masz tutaj:

Instytut Fizyki PAN - Hotel
    Al. Lotników 32/46
    tel. 843 24 24, fax 843 09 26

Cały czas szukam czegoś tańszego, ale idzie w bólach. Znalazłem jakieś tańsze pokoje, ale w Międzylesiu, a to już kawałek od Warszawy.

Edit:
    http://www.hotelbelwederski.pl/mazowiecki/index.html
    Pokój 1 osobowy bez łazienki - 150 plnów. W weekendy (piątek - poniedziałek) rabat 20%, czyli 120.

Edit2:
    Chyba, że wolisz coś takiego. Stary dobry PRLowski styl :-). Ale cena 50 zł za dobę.
    http://www.podsosnami.pulsnet.pl/index.htm
    Lokalizacja Konstancin Jeziorna. To po drodze do Góry Kalwarii.

Edit3:
    http://www.easygo.pl/hotel/warszawa/...?od-2006-10-20
    Blisko Okęcia. 89 za dobę.

Edit4:
    http://www.easygo.pl/hotel/warszawa/...?od-2006-10-20
    109 zeta. Też jedna gwiazdka.
    Ostatnio edytowane przez CoNic ; 18-10-2006 o 21:50

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Cały czas szukam czegoś tańszego, ale idzie w bólach.
    Poszukaj akademikow/schronisk a nie hoteli...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

To ja podam jeszcze dwa namiary na tanie hotele:

1) Hotel Suseł - W-wa, przy ul. Rzymowskiego (nie wiem czy hotel ma ten adres; zaleta - b. blisko Puławskiej, skąd jest "prosta droga" (częściowo dosłownie) do G.Kalwarii.
    2) Hotele Atos/Portos/Aramis (3 obok siebie) na Sadybie przy ul. Sobieskiego (samochodem 5 minut od Susła jak nie ma korka).

Nigdy nie spałem w tych hotelach ale słyszałem jak tam jest. Zaleta - niska cena. Jedna z wad - nocą uważaj na sprzęt żeby prusaki nie wyniosły
    Canon 30D | obiektyw do KITu | Praktica MTL5 | Zenit 12XP

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Fotograffik sprawdź dwie ostatnie pozycje na mojej liście :-P

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów