Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Minilab (lekko off-topic)

But seriously
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jakiej wywoływarki i skanera ??? Na zdjęciu jest z aukcji jest printer ze skanerem, nic więcej (oprócz materiałów eksploatacyjnych) nie potrzeba...
    Chyba że piszesz o procesorze do negatywów - faktycznie byś potrzebował, tylko się zastanów czy się opłaca...
    Dokładnie, chodzi o processing negatywów i o skaner do nich.
    Czy się opłaca? Dobre pytanie. Trzeba to dobrze policzyć. Koszt takiej maszyny nie zwróci się szybko.

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    moze najpierw zajmij sie handlem ziemniakami-na pewno masz o tym wieksze pojecie
    Ziemniakami już handlowałem, obecnie handluję chipsami buraczanymi. Myślę, że by Ci smakowały.

--

Co do reszty...

Dzięki za odzew. Czytam te fora, które mi poleciliście. O to chodziło. Bardzo się przyda. Nie jestem zupełnie zielony w temacie, chodzi raczej o to, by dobrze wybrać i korzystać z doświadczeń innych.
    Z serwisem Fuji czy Noritsu nie ma chyba problemu w kraju, to znane firmy.

Moje watpliwości dotyczą np tego, czy warto kupić sprzęt analogowy z przystawką cyfrową, czy w ogóle unikac tego tematu?

Jeśli jest tu ktoś, kto pracuje/pracował/posiada lab, i chce podzielić się doświadczeniami, proszę o kontakt.

Pozdrawiam serdecznie,
    Martin.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez But seriously Zobacz posta
    Moje watpliwości dotyczą np tego, czy warto kupić sprzęt analogowy z przystawką cyfrową, czy w ogóle unikac tego tematu?
    Raczej bym unikał - większość roboty tak czy inaczej pewnie będziesz miał z cyfry...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

chipsow nie jadam

na pewno lab cyfrowy-zadnych przystawek
    jakakolwiek wolarka do c-41 ( maszyna do wywolywania filmow, innaczej film processor) - nawet nowa nie jest droga, a miec musisz
    lab ma juz skaner w podstawie tzn. w wyposazeniun podstawowym
    z serwisem nie ma zadnego problemu , takie stare maszyny jak frontier 1000 to naprawiaja "kowale"
    - pytaj, bede wiedzial odpowiem

a tak na powaznie - za duzo masz laickich pytan (z tego wnioskuje ze w temacie jestes zielony) zeby sie zajmowac robieniem zdjec dla ludzi
    to moje prywatne zdanie
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów