Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: problem z 350tka

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie problem z 350tka

Mam problem z 350D. Czasem (ostatnio coraz czesciej) przy stostowaniu dlugiego czasu (0.2-1 sec) i blysku lampy zdjecie nie zapisuje sie. Takie zachowanie jakby chcialo i nie moglo: zdjecie sie pojawia krotciutko na podgladzie, a potem znika. I nie mam go na karcie. Jesli wylacze flesz - takich akcji nie ma.
    Czy ktos mial podobny problem? Chyba musze sie zglosic na Zytnia, ale cos nie usmiecha mi sie to...
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Może aku ma za malo prądu .

TomPo
    Guest

Domyślnie

Witam

Predzej karta pamieci padla. Najlepiej na innej sprawdzic.
    Aku tez oczywiscie moze byc, ale przy zbyt duzym spadku napiecia aparat by
    sie wylaczyl.

Najgorsza wersja - czesc elektroniki odpowiedzialnej za prace z karta w aparacie.

pozdro
    TomPo

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomPo Zobacz posta
    Predzej karta pamieci padla. Najlepiej na innej sprawdzic.
    W takim przypadku jak bys zdiagnozowal zaleznosc zapisu zdjecia od uzycia lampy?
    Przy padnietej karcie prawie zadne by sie nie zapisywalo.. albo losowe bledy by sie pojawialy. W tym przypadku jesli zawsze (powtarzalnosc bledy przy konkretnej sytuacji) zdjecie sie nie zapisuje przy kombinacji lampa+dlugi czas to...

Najgorsza wersja - czesc elektroniki odpowiedzialnej za prace z karta w aparacie.
    ... stawialbym na to - odpalenie kondensatorka lampy powoduje jakies przepiecie i zapewne wyczyszczenie ktoregos z buforow.

Serwis sie klania zdecydowanie.

TomPo
    Guest

Domyślnie

Witam

Karta tez moze byc. Flash w karcie ma jakas tolerancje pracy np 3.2 do 3.4V. Moze flash sie uszkodzil (lub stabilizator karty CF), ze pracuje tylko np. przy 3.4V - a podczas ladowania lampy moze byc maly spadek napiecia. Mialem kiedys podobny przypadek z jedna karta pamieci. Po zrobieniu zdjecia tylko na ulamek sekundy pojawilo sie na wyswietlaczu, ale bylo tak przy kazdym zdjeciu nie zaleznie czy z lampa czy bez.

pozdro
    TomPo

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki za sugestie. Teraz wlaczylam aparat i jest okej. Ale to wraca. Mam wrazenie, ze wlasnie pomysl, ze aku ma malo pradu moglby byc sluszny.
    Poobserwuje go przy najblizszym reportazu i wtedy sie okaze, czy przy pelnym aku tez zdazy mu sie nawalic.
    W kazdym razie, na pewno nie chodzi o karte, bo mam wiele kart i na kliku conajmniej to wystapilo.
    Pkt 8 regulaminu forum

Uprawnienia umieszczania postów