Ale jest mała, poręczna, nie tak jak orginał
Ale jest mała, poręczna, nie tak jak orginał
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czas odswiezyc watek![]()
Padla mi ladowarka do eos'a 1D i poszukuje jakiejs tainej w miare, tudziez zamiennika innego niz prostownik samochodowy. Moze jakies propozycje??
Prostownik do akumulatorow zelowych odpada, bo do 1D sa akumulatory Ni-MH...
Na alle jeden gość puszcza trupa marka 1, napisał mi, że jak dostanie tysiaka to da ładowarkę....
Widzialem tego trupa marka 1 - wszystko fajnie, ale kupic trupa dla ladowarki i to za 1000 zl ?? W USA za 1100 zl mozna dostac sprawnego marka 1 z ladowarka i zasilaczem sieciowym do aparatu. W niemczech zamiennik ladowarki kosztuje 100E + przesylka i coraz powazniej sie nad nim zastanawiam...
Caly czas szukam jakiegos w miare ekonomicznego rozwiazania i to niemieckie wydaje mi sie najbardziej optymalne, chociaz wolalbym oryginal, bo zamiennik nie ma funkcji REFRESH - potrafi tylko ladowac![]()
Ciekawi mnie, co tego trupka boli, może warto brać i naprawić, ale to weźmie w ciemno...
No wlasnie - w ciemno to nie specjalnie mi sie usmiecha brac... Tym bardziej, ze juz jednego mam - na szczescie sprawnego tylko ladowarka padla. Strasznie jestem ciekaw, czy ktos nie ma schematu tej ladowarki - w koncu elektronikiem jestem to bym cos sobie zlozyl![]()
Jakieś 3 miesiące temu sprzedałem swojego 1d mkI fotorepowi z Lublina. Dał 2.300 głównie dla ładowarki...Body postanowił zajechać... Dziś sam bym chętnie kupił starą jedynkę na zajechanie. Bo one są trudno zajeżdżalne. Kolega kręcił ponad 300k z oczekiwaniem, że ,,już'' i dalej kręci
![]()
To sa aparaty nie do zajechania - znajomy ma 1D MK I, ktorego licznik pokazuje 460k zdjec - naprawde nie do zajechania. Jesli o mnie chodzi, to nie dalbym 2300 za aparat, ktory chce zamordowac, bo mial ladowarke w zestawie. Gdybym chcial sama ladowarke kupic to kosztuje 1400 PLN - pytalem na Zytniej. Nie wiem ile jeszcze moj 1D pociagnie dlatego szukam tanszego odpowiednika - ta konkretna jedynka wiecznie zyc nie bedze. Predzej czy pozniej ja wymienie...
Dlategotez jak juz pisalem zastanawiam sie nad kupnem ladowarni w niemczech, gdzie za 500 - 600 zl mozna dostac uzywana sprawna ladowarke.