Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Awaria slotu na kartę pamięci-koszt wymiany

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta

Przypominają mi się czasy kiedy VHS'y masowo weszły w nasze progi i jak niektórzy uslinie próbowali 'wciskać' je odrotnie do magnetowidu Ludzie, i przy sr.....niu trzeba myśleć ;-)
    A nie zdarzylo ci sie nigdy wlozyc kilku dyskietek 5 1/4" do stacji na raz? Mi co najmniej kilka razy i sie dziwilem ze "nie czyta" .

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Czyli mimo wszystko pchac kartę? może zaskoczy? :-) akurat w tym wypadku moja żona wykazała się niebywała siłą, dalej ją oczywiście kocham, ciche dni może kiedyś miną a kto wie może znowu jej kiedys zaufam... ;-)

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Ostatnio prostowałem piny nożykiem do tapet. Udało się. Spróbuj.

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Skończyło się ostatecznie na wyprostowaniu pina, całe szczęście bo 300 zł piechotą nie chodzi, w każdym do mojej rodziny powrócił spokój i miłość a ja mogę znowu robić zdjęcia!!! :-)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Przypominają mi się czasy kiedy VHS'y masowo weszły w nasze progi i jak niektórzy uslinie próbowali 'wciskać' je odrotnie do magnetowidu Ludzie, i przy sr.....niu trzeba myśleć ;-)
    O ile różne wycięcia i wyżłobienia, pod warunkiem nie wpychania na siłę, skutecznie zabezpieczają przed włożeniem karty tyłem czy do góry nogami, to już włożyć ją bokiem do slotu przyjmującego CF typu II da się bez większego problemu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    O ile różne wycięcia i wyżłobienia, pod warunkiem nie wpychania na siłę, skutecznie zabezpieczają przed włożeniem...
    Mój znajomy włożył przy mnie odwrotnie wtyczkę zasilającą do twardego dysku.
    To było jakoś tak: wziiiiiiii.....trach trach........trach.....

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Wiesz.. ponoć policjanci potrafią okrągłe klocki włożyć w kwadratowe dziury i na odwrót.. Może tak samo jest z Twoim znajomym
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A nie zdarzylo ci sie nigdy wlozyc kilku dyskietek 5 1/4" do stacji na raz? Mi co najmniej kilka razy i sie dziwilem ze "nie czyta" .
    he, he, czyli Vitez działasz w pełni zgodnie z poleceniami , bo programy instalacyjne zawsze pisały: "włóż teraz dyskietkę numer 2", potem: "włóż dyskietkę nr 3" itd. a nigdy nie było: "wyjmij teraz dyskietkę nr 1 i następnie włóż dyskietkę nr 2"
    pozdro.,
    m.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów