Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problemy Z Lampą W 20 D

KISCH
    Guest

Domyślnie Problemy Z Lampą W 20 D

Witam wszystkich,
    od dluzszego czasu jestem biernym uzytkownikiem forum (kozystam z rad itp.) natomiast teraz mam pytanie odnosnie 20 D i EX-ów.
    Ze trzy miesiące temu padla mi 420 EX nastepnie mialem 580 (po 4 tygodniach) padl zoom palnika!! (myslalem,ze to przypadek. Żytnia!). Obecnie posiadam kolejną 580 i tym razem wystapiły problemy(przedwczoraj) , mianowicie: pierwsze dwa -trzy blyski ok (wszystko działa korekta ex ,strobo,manual zoom itd.) jednym slowem wszystkie fiunkcje z wyjatkiem synchronizacji! Wylączenie lampy i aparatu powoduje analogiczną sytuację.
    Wiem,ze jest to wina puszki bo sprawdziałem lampiczkę na dwóch 350 i było wszystko OK
    Jutro Żytnia o zgrozo!!!
    Pytanie brzmi czy ktos miał podobną sytuację? ew. jakieś sugestie coz to może być i czy mogło być spowodowane??
    Jak już wspomnialem moim zdaniem to synchronizacja w D 20, nalezy nadmienić ze lampa "blyska" baterie są "świeze" i działa z innymi puszkami!!!
    Dzieki za odpowiedź.
    Pozdrawiam WSZYSTKICH.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Moze to kwestia usyfionych stykow? Bo jesli to cos dalej to nie ma standardowych uszkodzen.
    ...

Domyślnie

no cos z tymi EX-ami chyba jest Kupilem ostatnio uzywana 550-ke i po dokladniejszym przygladnieciu, okazalo sie ze leci dym z palnika przy max mocy i zoomie na 24 mm

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mój 300D jakiś czas temu przestał wykrywać lampy. Naprawa na Żytniej trwała tydzień i kosztowała 160 zł. Podono była to kwestia jakiegoś odlutowanego styku, który powodował że układ zewnętrznej lampy raz działał a raz nie.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów