Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: 50 1.8 - czy warto?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Nie warto! Odkąd mam tamrona to 50-tkę podpiąłem dosłownie ze 2-3razy(a to już będzie rok i 2miechy około) Tammi na 50mm to naprawdę bardzo fajne szkiełko a moja 50-tka jest akceptowalna tak od 2,2 więc chociażby z lenistwa mi się nie chce przepinać :P Póki co czekam na FF - wtedy też sprzedam tamrona i jeżeli 50-tka nie dostanie małych plastikowych skrzydełek będąc przypiętą do puszki FF to się rozstaniemy i to bez najmniejszego żalu :P Ja na Twoim miejscu bym od razu brał 85/1.8
    A ja mam tez tego tammiego ale zgadzam sie z forumowiczami ,ze NIE DA sie porownywac zoomow do stalek. Tu nie chodzi o ogniskowa i swiatlo. Zupelnie inne zdjecia wychodza pod plastycznym wzgledem. To jak crop i FF. Oczywiscie wszystko zalezy od zastosowan.

85mm jest fajna ale w pomieszczeniach ( nie liczac studia) troche za wasko.
    Ja sie ciesze ,ze mam oba i juz nie oddam...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez rrredhead Zobacz posta
    a czy ktoś mógłby może wrzucić 2 zdjecia- jedno zrobione Tamronem 17-50 na 50mm, a drugie 50 1,8. najlepiej jakis roboczy portret w swietle zastanym. mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie, patrzac na stopki przewinelo mi sie sporo uzytkownikow posiadajacych obydwa szkła.
    Moze lepiej oba zdjecia z f2.8? Czy chcesz zobaczyc roznice w bokeh?
    Ostatnio edytowane przez toshimitsu ; 29-04-2009 o 18:00 Powód: Automerged Doublepost
    Positively dirty minded

Uprawnienia umieszczania postów