Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 145

Wątek: leica M8

Początki nałogu

Domyślnie

snowboarderze- troche sie zagalopowales, nie ma na tym forum jeszcze posiadaczy Leici, wiec niczego nie udowadniaja. to posiadacze Canonow ciagle musza cos sobie udowadniac! Tylko po co?
    Czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A gdzie on napisal, ze to "na tym forum"?
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    (...) to posiadacze Canonow ciagle musza cos sobie udowadniac! Tylko po co?
    Czesc.Ch.
    Przesadzasz. Poczytaj inne fora jest to samo. I jeszcze dodatkowo na większości (może po za nikonem) - powinna być wypisana w stopce każdego użytkownika maksyma "Canon twój wróg!".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

ja mam po dziadku M2 ktora ma ponad 40 lat obiektywy 35 i 90...i to dalej działa...

cos wam napisze odnosnie aparatow serii M

ten aparat jest totalnie niezawodny, miał niezwykle praktyczną konstrukcje gdyz był maly i lekki a do tego niezwykle mocny, obiektywy były rónież niewielkie ale o mozliwosciach które do dzis rzucają na kolana cokolwiek byscie nie napisali... w wyniku czego cały osprzet zajmuje bardzo mało miejsca w torbie i jest łatwy do trasportowania co w przypadku reporterów wojennych czy wszelkiej masci awanturników pokroju np Kapuscińskiego jest wiecej niż wazne... i to dlatego stał sie kultowy a nie dlatego ze ktos to sobie wymyslił

choc dzis w czasie konflików relacionowanych live w CNN moze juz nie jest tak wazne bo tam sprzet jeździ czołgami

a M8... fakt lekki falstart(zbyt wielka czułosc na IR i ten idiotyczny filtr) ale jak ktos słusznie zauwazyl na M nikt nie pracował powyzej iso 400... to nie jest aparat do tego by sie pałowac na weselu robiąc fotki czesto pasqdnej pannie młodej i ciągnac za sobą plecak sprzętu... to aparat z ktorym przemierzysz poł swiata mając ze dwa dodtakowe obiektywy a wszystko zajmie połowe miejsca jakie potrzebne jest na 400D z kitem...

nie mozna tego oceniac z perspektywy studia czy "wesela"... to aparat ktory pracował zawsze w specyficznych warunkach i zapewne znajdzie sie grupa idiotów ktorzy kupią by nosic to jak błyskotki ale to tak naprawde nie jest sprzet dla nich...

co do ostrosci zdjec... no cóz... w dobie AF nie kazdy już potrafi obsłużyc manual

podsumowując: za jakis czas M8 wyleczy sie z wad i wtedy stanę na głowie by go kupic nie po to by wypalic komus oczy ale po to by moc dalej cieszyc sie aparatem ktory moge schowac w kieszeni i jechac na koniec swiata zrobic fotki o jakosci lepszej jak ktos obwieszony toną sprzętu...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

O właśnie, wątek o M8 Ja mam pytanie: o co chodzi w tym artykule? W sensie, co autor chce przekazać czytalnikowi, jaka jest konkluzja, no po prostu osssochozzi?

Miasto

Domyślnie

jak bedziesz mial wersje po niemeicku to Ci powiem ;] lub przetłumacz mi to na polski a wtedy równiez moze dam rade wytłumaczyc

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

O co chodzi. To dość proste. Dorabianie teorii do rzeczywistości i podkreślanie inności i elytarności .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Domyślnie

Kolekcjoner przesadzasz...
    kup sobie ten aparacik naucz sie z niego korzystac i przestan patrzec przez pryzmat studia i "wesel" tylko mobilnosci niezawodnosci łatwosci obsługi... zabierz go na jakąs wyprawe gdzie nie da sie sprzetu wozic autem tylko wsztsko musisz dziwgac na plecach, a jesli nie jestes bufonem i zachowac zdrowy stosunek do tego naprawde nie bedziesz chciał miec innego sprzętu DO TAKICH ZASTOSOWAŃ z bardzo racjonalnych przesłanek...

nie wiem jak bedzie z M8 mówie o tym co mam...

pewnie z M8 pewnymi ograniczeniami bedzie dostep do prądu bo nie rozumiem dlaczego nie zrobili mozliwosci uzywania baterii gdyż to bardzo ogranicza bo jak nie bedzie prądu to sobie go mozna w d..e wsadzic...
    zrozum ze to troche przypomina probę porównywanie auta Land Rover Defender powiedzmy z BMW X3, w trudnych warunkach terenowych X3 przetaje istniec po prostu a wtedy jej wielbiciele wyciągają argumenty iż Def jeździ tylko 120 km/h i nie da sie nim w trase jechac a X3 pojedziesz 200... tyle ze takie porównanie nie ma sensu bo to sa rózne narzędzia do róznych rzeczy...

ktos powie ze uzywanie Defendera to równiez snobizm bo jest cholernie drogi i nie zmieniłsie od prawie 60 lat ale pamietaj ze 80% wszystkich wyprodukowanych defenderów w historii wciąz jeździ... podobnie jest z serią M naturalnie w skali przekłądającej sie na aparaty fotograficzne

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Kolekcjoner przesadzasz...
    kup sobie ten aparacik naucz sie z niego korzystac i przestan patrzec przez pryzmat studia i "wesel" tylko mobilnosci niezawodnosci łatwosci obsługi... zabierz go na jakąs wyprawe gdzie nie da sie sprzetu wozic autem tylko wsztsko musisz dziwgac na plecach, a jesli nie jestes bufonem i zachowac zdrowy stosunek do tego naprawde nie bedziesz chciał miec innego sprzętu DO TAKICH ZASTOSOWAŃ z bardzo racjonalnych przesłanek...
    Ja mam wrażenie, że to Ty odrobinę przesadzasz. Przede wszystkim ja napisałem o tekście a nie o aparacie. Bardziej chodzi mi o autora i jego sposób myślenia o fotografii i o sprzęcie - który nawiasem mówiąc jest dla mnie zupełnie obcy - niż o aparat. Po drugie nie znasz mnie więc nie wiesz co i jak robię dlatego komentarze o studiu i weslach są co najmniej nie na miejscu. Co do kwestii mobilności to pominę to milczeniem ..., bo akurat w moim przypadku ...szkoda słów ... musiałbyś mnie poznać .
    M8 to dla mnie fajna zabawka, nawet bardzo ale nie spełnia moich wymagań właśnie min. w stosunku do takich zastosowań jak piszesz "z bardzo racjonalnych przesłanek..."
    Kapitan Wagner

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów