Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: leica M8

Mieszany widok

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak tylko że jak weźmiemy producentów matryc pod uwagę to zostaje już bardzo wąskie grono. Przecież matryce dla fuji też robi Sony. Po za tym tak na prawdę wg. mnie to różnice między tymi matrycami są głównie w folderach reklamowych. Na zdjęciach już jest duuuużo większa ...demokracja..
    Co nie zmienia faktu, że konkurencja - jakaby nie była - istnieje, ergo wypowiedź Jaca mija się z prawdą. Uwagi odnośnie demokracji równie dobrze można by odnieść do matryc Canona - jeśli idzie o różnice to nawet w ich przypadku mówimy o niuansach, nie o przepaści.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jasne wpływ jest ale pozostaje silna zależność od potentata, a to zawsze jest bardzo niekomfortowa systuacja. Układ Leica - Kodak jeszcze rozumiem, bo tu nie ma bezpośredniej konkurencji ale z chwilą gdy Sony weszło w dslr-y to może to oznaczać w dłuższej perspektywie kłopoty dla firmy Nikon.
    Układ Nikon-Sony to ma charakter symobiotyczny. Kłopoty ze strony Sony są mało prawdopodobne. Równie dobrze można by spekulować, że Sony zbankrutuje i Nikon nie będzie miał gdzie produkować swoich matryc. Jest też kwestia specyfiki japońskiej gospodarki, gdzie nie wszystkie chwyty są dozwolone.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu, że konkurencja - jakaby nie była - istnieje, ergo wypowiedź Jaca mija się z prawdą. Uwagi odnośnie demokracji równie dobrze można by odnieść do matryc Canona - jeśli idzie o różnice to nawet w ich przypadku mówimy o niuansach, nie o przepaści.
    Dokładnie i myślę że możnaby sporą kwotę bezpiecznie postawić temu kto bez pudła w ślepym teście odróżni jakim aparatem było robione dane zdjęcie.

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Układ Nikon-Sony to ma charakter symobiotyczny. Kłopoty ze strony Sony są mało prawdopodobne. Równie dobrze można by spekulować, że Sony zbankrutuje i Nikon nie będzie miał gdzie produkować swoich matryc. Jest też kwestia specyfiki japońskiej gospodarki, gdzie nie wszystkie chwyty są dozwolone.
    Tak to fakt japońcy sie niepodp......ą nawzajem ale sytuacja zdrowsza byłaby dla nikona szczególnie gdyby albo miał własne albo postarał się o jakiegoś niezależnego i nie bójmy się tego stwierdzenia lepszego dostawcę matryc.
    Cóż czas pokaże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów