Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Wątek: leica M8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wwa

Domyślnie leica M8

Wczoraj trzymałem w łapie M8 i musze wam powiedziec że jestem rozczarowany nie tyle wykonaniem , bo tu nie ma sie do czego przyczepic ale po za tym to straszny badziew
    Matryca 10M i przelicznik 1,33 robi wrażenie ale balans bieli pozoatawia wiele do życzenia o szumach nawet nie wspomne.
    Odniasłem wrażenie jak by wypuścili aparat dla koneserów, wcale nie zwracając uwagi na dane techniczne i osiągi aparatu.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Może więcej konkretów?
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

I na mnie ten aparacik nie zrobil wrazenia - bawilem sie nim przy okazji bycia na Photokinie. Zero w nim emocji... a wielki jak szafa

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Czacha, opisz dokładniej swoje odczucia.
    "Zero emocji" mi nic nie mówi, oprócz tego że ci się nie spodobał
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Czacha... a jak tam właśnie na Photokinie było? A?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Leica to że zacytuje tytuł forum "Canon DSLR" ??
    A możesz to rozszyfrować.

M8 na obrazkach wygląda fajnie. A co do jakości zdjęć to matryca Kodaka więc pewnie ma swoje standardowe bolączki i zalety.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Chodzi o to ze rece mi nie drazaly, serce szybciej nie bilo.. po prostu zero emocji przy wzieciu w lapy TAKIEGO sprzetu.. nic..

Musze sie pakowac na kolejne szkolenie. Jak wroce to cos tam moze wiecej napisze

Domyślnie

Dobra Rada - jak czytam takie pitu pitu to "mnie sie noz w kiesznei otwiera" Co ty napiles sie ? Jak juz cos zaczynasz gadac to sprez sie troche bo na razie to jakies paplanie wychodzi. Konkrety chopie, konkrety. A miales w rekach M6 lub M3..?
    Jakies porownanie masz>?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Chodzi o to ze rece mi nie drazaly
    Znaczy się brakuje ci tego wbudowanego wibratora do czyszczenia matrycy ???

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Dobra Rada - jak czytam takie pitu pitu to "mnie sie noz w kiesznei otwiera" Co ty napiles sie ? Jak juz cos zaczynasz gadac to sprez sie troche bo na razie to jakies paplanie wychodzi. Konkrety chopie, konkrety. A miales w rekach M6 lub M3..?
    Jakies porownanie masz>?
    nie wiem o jakie konkrety chcesz zapytac, bo jak o parametry techniczne to polecam leica.com, tam masz wszystkie dane techniczne. A jeśli chodzi Ci o zdjęcia, bo zdecydowanie wole tym sie zajmowac to interesuje mnie tylko szumienie matrycy bo lubie pracowac przy zastanym światełku i nie koniecznie w samo południe : ) oraz jak długo musze doprowadzac balans bieli do bieli. I tu właśnie leica zrobiła wielką kupe już ixus 750 spisuje sie lepiej i kosztuje 10x mniej dosłownie. A i jak mam porównywac cyfre z analogiem ??

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów