Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 145

Wątek: leica M8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    fotograficznie jest to narazie bubel :/
    Opierajac sie na tych "testach" w sieci to fakt. Ja poczekam z wyrokiem na konkretne wypowiedzi zawodowców..
    Ale rozczarowany nie jestem. Nie oczekiwalem, ze Leica w swojej pierwszej "próbnej zawodowej cyfrze pobije" 5D

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    pewnie ze mozna ja kupic zeby ja poprostu miec, ludzie nawet obrazy kupuja zeby tylko miec i to za wieksze pieniadze ;-)

fotograficznie jest to narazie bubel :/
    ja mam Leice M2 starsza prawie od nas obu(do kupy) i nadal działa mam obiektywy i lubie ten aparat, a ze jak na razie M8 to bubel... z faktami sie nie polemizuje
    nadal jednak zyje nadzeja iż ją kiedyś wreszcie naprawia
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 27-12-2006 o 00:49
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

naprawią, naprawią, ale to przeca nigdy nie bedzie aparat, ktory mialby konkurowac i byc porownywalny do lustrzanek N czy C. Wiec porownania sa jedynie dla zabawy. Leica to osobny swiat. Albo w nim jestes i akceptujesz jego reguly i ograniczenia albo nie. Poczekajmy...

Domyślnie

Walka potomków Exacty i Leiki była twarda, ale rozstrzygnęła się już dawno. Jeszcze mniej wymagający film pozwolił się łudzić. Zawsze były to aparaty szerokiego kąta o unikalnej, kompaktowej optyce. Nie wymagały retroogniskowania. Ostatecznie przegrały w momencie wprowadzenia autofokusa. Cyfra i jej wymagania geometrii wiązki tylko potwierdziła ich niemoc. Bessa cyfrowa przeszła (niestety, słusznie) całkowicie bez echa. Znacznie lepsza M8 niczego nie zmieni. I nie chodzi tu o korektę błędów sensora i procesora. Dalmierzowce odeszły do historii, bo ustępują na każdym polu lustrzankom (z wyjątkiem poręczności, ale który profesjonalista to kupi?). Iczek, zgadzam się - dziedzictwo Barnacka, jak napisał Erwin Puts, jest dzisiaj jak złota rybka w akwarium. Można je podziwiać, ale w realnym świecie nie uczestniczy. Leica M8 to przedmiot kolekcjonerski. Szkoda.

Domyślnie

slawi_3000 - czy ja wiem czy szkoda? Moze jednak w dobie powszechnej globalizacji i "chinszczyzny" warto aby istnialy takie cudeńka, takie rarytasy, dla których wielu odda wiele, a równie wielu bedzie moglo dążyć całe życie...!?

W końcu marzenia to jedyna rzecz, na która stac wszystkich... I niech tak zostanie.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O tak ja sie podepne pod opinia Piotra ... zdecydowanie musza byc na rynku fajne "gadzety" i niekoniecznie musza miec topowe osiagi pod kazdym wzgledem. Gdyby mialy byloby milo ale w takim przypadku bardziej liczy sie - przekornie mowiac - "dusza".

Pozdrowienia dla wielbiciela fajnych zegarkow od nożomaniaka
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Niezły 'knife' tez dobra rzecz... Do patroszenia często mi brakuje dobrego ostrza Nawet nie wiesz jak szybko tempią się "koziki" na skórze dzika

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Niezły 'knife' tez dobra rzecz... Do patroszenia często mi brakuje dobrego ostrza Nawet nie wiesz jak szybko tempią się "koziki" na skórze dzika
    No coz czyli czas na porzadny skinner

Moze taki http://newgraham.com/detail.aspx?ID=5271 ?

Albo Ubejane od Reeva http://www.onestopknifeshop.com/stor...r-ubejane.html - mozna nim narabac nawet galezi na ognisko
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

nie zaczynajcie o nozach prosze bo wyjde na psychola

a nie wszyscy musza o tym wiedziec

ale prawda jest taka ze kilka cm dobrej stali(tj takiej która da sie naostrzyc w terenie a nie potrzeba do tego diametowej tarczy w maszynie cyfrowej)to skarb najwiekszy.. do tego jeszcze jakis tool(najlepiej Leatherman bo też ma"dusze"... niejedną na sumieniu ) i da sie życ
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    slawi_3000 - czy ja wiem czy szkoda? Moze jednak w dobie powszechnej globalizacji i "chinszczyzny" warto aby istnialy takie cudeńka, takie rarytasy, dla których wielu odda wiele, a równie wielu bedzie moglo dążyć całe życie...!?

W końcu marzenia to jedyna rzecz, na która stac wszystkich... I niech tak zostanie.
    ale spokojnie, ta M8 chyba nie zasluguje na miano cudenka, marzenia, idealu... przecierz to swietna obudowa z watpliwej jakosci matryca (matryca pewnie skladana w chinach ;-) ) ...

M8 to nie jest przedmiot westchnien uzytkownikow leica, tylko raczej ich koszmar...

Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 31112131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów