-
Uzależniony
Wiecie co, co by nie gadac.
Jak widze design Leica M to po prostu mam spazmy rozkoszy. Pamietam jak uczylem sie trzymac ten aparat.
Niesamowite onanistyczne doznanie dopasowania. Prostota i elegancja tego sprzetu powoduje, ze kazdy ktomial okazje robic nim zdjecia po prostu pochlaniany jest przez jego formę. Niewazne te zawilosci matrycy i czujnika dla wielu osob. Oni i tak ja kupią. Bo ten aparat ma dusze, o ktorej juz kiedys pisalem (
) odnosnie innego sprzetu. To jeden z tych, dla których samo robienie zdjec traci czasami swoją ważnośc.
Jak ogladam fotki na fotopolis to po prostu gęba mi sie śmieje do tej puszki. Just to have it!
"Ooooo to naprawde piękny aparat" - powiedziałby Osioł do Shreka.
.. i mialby racje.
Uch - just to have it.
Ale to mnie rozśmieszyło:
Za fotopolis: Leica M8 nie pozwala na szybką wymianę karty pamięci lub akumulatora
a po cholere ?
Zreszta to wcale nieprawda. Widzialem film, n aktorym Tomaszewski wymienial rolke w M6.... dzizas!! Trzy magiczne ruchu i film byl w srodku. Ja sie meczylem za kazdym razem dobre pare minut. Ale kto by tam spieszyl sie robiac M6.... ?
Te "testy" fotopolis sie opieraja niestety na zalozeniu (błędnym z gruntu), ze ten aparat jest dla mas chyba?
No bo, co to za nieuzasadnione i wprost dziecinne stwierdzenie:
"...Ale czemu rezygnować z przydatnej i niezbyt efekciarskiej funkcji pokazu slajdów? Jesteśmy przekonani, że użytkownicy Leiki M8 nie obraziliby się na możliwość szybkiej prezentacji wykonanych zdjęć bezpośrednio w aparacie - zwłaszcza na tak dobrym wyświetlaczu, jak ten, w który wyposażono opisywany model. A tak mamy do dyspozycji jedynie statyczne formy przeglądania..."
Pokaz slajdow w M8 !?... i dobrze ze nie ma! Ludzie to nie jest 400D.... moze jeszcze powinien byc tryb portret, sport i noc 
Jezu, a to już perełka po prostu:
"...Jedną z wielkich zalet aparatów systemu M jest szybkie działanie. Producent podporządkował mu nawet bagnet - zamocowanie obiektywu wymaga przekręcenia go wokół osi o zaledwie ok. 30°, odbywa się więc błyskawicznie. ..."
Co za ignorancja, za przeproszeniem szybko to moze "dzialac" mikser lub D2X...
Ew. można miec szybki ....ysk

Czym dalej brne w ten "test" tym mniej sie chce czytac.
Ostrzegam... ten opis jest fatalny i widac, ze testerzy pojecia nie mili o czym pisza opierajac sie chyba na katalogach poprzednich modeli M6. Podejrzewam, ze nawet wczesniej nie pracowali M6.... Masakra te stwierdzenia. Załosne.
Ostatnio edytowane przez iczek ; 21-11-2006 o 16:15
Uprawnienia umieszczania postów