Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Karta CF do 300D

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak suma sumarum, to muszę zakupić jakąś kartę CF 1GB, albo najlepiej 2GB,
    kupiłem ostatnio od gościa z allegro za 480 PLN 2GB niebieskiego Sandiska. Transfer ma max 2mb/sek, więc do 300D/10D to "świat i ludzie", a stosunek ceny do jakość/pojemność bardzo dobry. Wreszcie mam spokój - wchodzi mi 280-330 RAW, albo ok 650-700 JPG Large. Testuję ja od kilku dni i jestem coraz bardziej zadowolony.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

kfaz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja wiem z wlasnego (i nie tylko, z wielu watkow na grupie pl.rec.foto.cyfrowa i doswiadczen innych posiadaczy MD) doswiadczenia ze pradozernosc MD to falszywy stereotyp, albo czesciowo falszywy - na pewno nie dotyka aparatow zasilanych BP-511 (ani w G3 ani w 10D nie zauwazylem wiekszego poboru mocy przez MD w porownaniu do CF, i nie tylko ja).
    Moze po prostu kwestia sprzetu, ja nie wnikam w przyczyny

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Co nadal nie zmienia faktu ze fakt kupna przeze mnie okazjonalnie 1GB CF nie oznacza ze przestalem bronic MD 8) - z mojego doswiadczenia wynika ze wbrew stereotypom nie gubi on zdjec, nie jest cholernie delikatny i nie jest pradozerny a wolniejszy jest tylko odrobine (prawie niezauwazalnie, chyba ze ktos namietnie pelne serie pstryka). Jesli macie inne doswiadczenia to coz... przykro mi w imieniu waszych MD 8) .
    Ja tam na MD nie bluzgam okrutnie, zdjecia zadnego nie zgubil (a przeszlo przez niego troche), delikatny na wstrzasy i zmiany temperatury specjalnie nie byl ale jeden upadek z 10 cm go zabil , niestety pradu zarl zauwazalnie wiecej od CF i slimaczyl sie potwornie. Mimo wszystko pewnie bylby uzywany do tej pory gdyby nie odszedl
    Jak dla mnie ta technologia juz zaczyna umierac i nie ma sensu sie w nia dalej pakowac co nie oznacza, ze jak ktos ma MD to ma go od razu wpakowac do smieci

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    kupiłem ostatnio od gościa z allegro za 480 PLN 2GB niebieskiego Sandiska. Transfer ma max 2mb/sek, więc do 300D/10D to "świat i ludzie", a stosunek ceny do jakość/pojemność bardzo dobry. Wreszcie mam spokój - wchodzi mi 280-330 RAW, albo ok 650-700 JPG Large. Testuję ja od kilku dni i jestem coraz bardziej zadowolony.
    czekam do wiosny jak zajadę do Warszawy, wybiore się do Stodoły i zanabędę taką

tylko ile to się będzie na tanka zgrywać

no ale 512 MB w zapasie zostanie...

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Co ty Tytus, w Brukseli nie ma taniej?

Tam niema TIPów, "Stodoły"?
    //mj

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Co ty Tytus, w Brukseli nie ma taniej?

Tam niema TIPów, "Stodoły"?
    w Brukseli nic nie jest taniej...no może poza niektórymi owocami

i samochodami bez VAT i ze zniżką dla dyplomatów

p.s.

a o TIPach i Stodole to możesz zapomnieć, tu jest regulowany do bólu i niekonkurencyjny rynek, na którym sie klienta wali po jajach i wyciska z niego ostatnie ojro

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    tu jest regulowany do bólu i niekonkurencyjny rynek, na którym sie klienta wali po jajach i wyciska z niego ostatnie ojro
    jakie to przykre, ze nas tez to czeka
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów