spróbuję zrobić z nich odbijające--mam taką folię z apteki![]()
spróbuję zrobić z nich odbijające--mam taką folię z apteki![]()
ale lampy błyskowe są bardzo drogie !!! nie mam na takowe kaski;]
Drogie?
http://www.allegro.pl/search.php?str...rowka+blyskowa
Liczac ile wiecej daja swiatla i jaka wygode temperaturowa nie powiedzial bym ze to jest "bardzo drogie". To raczej halogeny sa drogie. Za niewiele mniejsza sume kupujesz cos, co jest bardzo mizerna namiastka i jak widzisz marnie sie nie nadaje do fotografii.
...
no tak, ale sama żarówka nie wystarczy przecież;> oprawka, kable jakiś statyw i sumka się zbiera;]
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Fotografia, a juz napewno zabawa w studio to nie jest tanie hobby.
Z praktyki jednak Ci moge powiedziec, ze druciarska droga na skroty nigdy nie przynosi oczekiwanego efektu. Wydasz pieniadze na jakies g^%$ tylko po to, zeby stwierdzic za jakis czas, ze tym sie nie da za wiele zrobic i trzeba kupic to drozsze. Wtedy nie tylko wydasz to co mogles wydac od razu na cos dobrego ale jeszcze stracisz na tym pierwszym.
Komplet zarowek blyskowych ze statywami, oprawkami i parasolami to jest taniocha. Jak popatrzysz ile kosztuje przyzwoita lampa studyjna (nie chinskie badziewie z allegro czy funsports) bez statywu i modyfikatorow to bedziesz wiedzialA roznica w komforcie pracy i oswietleniu jest znacznie mniejsza jak pomiedzy halogenami i zarowkami blyskowymi.
...