Witam
Jeszcze nie do końca sprawdzony,ale jest.Ja sam mam jeszcze 1.02,bez problemów.
Tutaj
Jurek
Witam
Jeszcze nie do końca sprawdzony,ale jest.Ja sam mam jeszcze 1.02,bez problemów.
Tutaj
Jurek
Eos 20D,5D,Eos 30 bez "D" i troche dodatków....
http://www.maxmodels.pl/juras.html
Wielkie dzięki za link. Sprawdzony, sprawdzony. Kiedyś podawałem linka do dyskusji na dpreview. Facet pisał, że w Japonii, czy HK w sklepach są już tylko takie (wgrana wersja 1.1.0). Szkoda, że przed 7. nie zajrzałem na forum bo odrazu zaaplikowałbym to remedium na te pasy. Te pasy (banding) szczególnie są widoczne przy niedoświetleniu, niekoniecznie high iso.Zamieszczone przez Jerzy
Nawet wczoraj robiłem fotke M, 1/60, f2.8, bez flesza. Drabinka ekspozycji pokazywała -2/3. Pasy wyszły jak cholera (akurat w tym przypadku, iso 1600). Ale to (przynajmniej mi) pokazuje, co się będzie działo jak Canon pozamienia szkiełka na wersje z IS, a zrobi to na pewno (ukłony dla Konica-Minolta). W powyższym przykładzie drabinka pokazywała poprawne naświetlenie przy 1/50. Pozostaje czekać...
NOTE:Zamieszczone przez Jerzy
Please remove the lens from your camera before performing this update.
After completing the update, turn the camera off and remove the battery for at least two seconds.
This will cause the camera to recognize the new firmware.
Hihi, czyżby rozwiązana tajemnica sfajczonych przy upgrade 20D?![]()
Dokładnie. Ale to już było (wersje 1.04, 1.05) :wink:Zamieszczone przez muflon
W sumie możliwe - z oczywistych przyczyn dopiero od niedawna zwracam uwagę na FW do 20DZamieszczone przez gietrzy
![]()
Ja jeszcze w kwestii formalnej:
1.1.0 to nie będzie ostatnia wersja firmware'u do 20D. Jeśli jest prawdą to co piszą w "what's new" to jeszcze czeka nas kolejny update dostosowujący 20D z tym adapter Wi-Fi. Sam adapter w sprzedaży styczeń-luty 2k5
IMHO to dobry kierunek, ale powinni od razu zainstalować sinozębego.Zamieszczone przez muflon
Czy mi się wydaje, czy Jurek pomylił FirmWare z FireWireZamieszczone przez Jurek Plieth
![]()
W rzeczy samej, pomyliłemZamieszczone przez gietrzy
![]()
No to podpowiadam Canonowi kierunek BT, bo te kabelki mogą człowieka do pasji doprowadzić!
A prawdziwe FW to chyba jedynka posiada?
Witam i mam pytanko (nie chce zakładać nowego tematu)
Skąd wziąść taki nowy sofcik? chodzi mi oto że pewnie są różne wersje jedna lepsza a druga gorsza(nieoryginalna) . Ja chciałbym zassać oryginalny canonowski soft do D60 obecnie mam 1.0.2 ale słyszałem że jest nowsza tylko nie wiem skąd zassać "tą pewną"![]()
A tak w ogóle to opłaca sie zmieniać ten sofcik ? to coś daje ? ma ktos doświadczenia ze zmianą softu w D60 ?
pozdrawiam