Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: ST-E2 Teletransmiter do bezprzewodowego sterowania lampą lub grupami lamp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    uzywasz ST-E2 czy tylko ?
    Nie, ja nie mam ST-E2 bo jakoś dla mnie zakup tego mija się z celem. Steruje resztą lamp z poziomu 580EXII. W stanach jest dobra cena na 580EXII więc dokupiłem ostatnio

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    oj, dla mnie radio to shit, podczerwien dziala zawsze i tak jak chce, pozatym dziala mi ETTL, mozna bawic sie grupami lamp i co najwazniejsze jest synchronizacja z krotkimi czasami - a bez tego to sobie mozna ze sportow co najwyzej szachy fajnie potofografowac a przy fotkach plenerowych przymykac obiektyw a ja robie tylko na pelnych dziurach i czasy ktore mi wychodza sa o wiele krotsze niz 1/250s (pomijam fakt ze przez radio czas synchornizacji spada nawet do 1/125s)

juz nie wspomne o wygodzie ustawien, nie trzeba lazic od lampy do lampy, wszystko robi sie tylko lampa ktora jest na body

pozatym ogolnie fotografowanie sportu lampami to profanacja, a jesli juz to tylko sporty halowe a do tego potrzeba duzej mocy lamp stroboskopowych
    Zrobili już Pockety które przenoszą automatykę lamp. Ja za to korzystam z przedłużonego zamiennika OC-E3 i to rozwiązanie jest cholernie wygodne, tyle że czasami dużo czasu traci się na rozplątywaniu kabla. Drugą lampę na Slave'ie po IR chciałem kiedyś wyzwalać, była w softboxie, ale głowica była na zewnątrz. Odległość lamp - około 4m. W nocy. Raz błyskała, raz nie. Wkurzyłem się i podłączyłem drugą lampę do body przez PC-PC i jechałem na niej na manualu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Czy ST-E2 współpracuje poprawnie z aparatami G series?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Witam,

Zastanawiam się nad tym zakupem. Mam 5DMkII i z poziomu puszki mogę za pomocą 580EXII zmieniać na M parametry lamp Slave np. moc błysku. Czy ST-E2 też pozwala na takie sztuki?

pozdrawiam,

Zbyszek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Czy ST-E2 współpracuje poprawnie z aparatami G series?
    Ostatnio siedzielismy w knajpce i gosciu mial G10. Podlaczylem St-E2 i moja 580EX II. Dzialalo.
    Cytat Zamieszczone przez zeralda Zobacz posta
    Witam,
    Zastanawiam się nad tym zakupem. Mam 5DMkII i z poziomu puszki mogę za pomocą 580EXII zmieniać na M parametry lamp Slave np. moc błysku. Czy ST-E2 też pozwala na takie sztuki?
    pozdrawiam,
    Zbyszek
    Za duzo nie zrobisz z ST-E2. Zadne z Cf nie dzialaja. Jedynie co mozesz zrobic to sila blysku (+/- 2) i o ole pamietam pomiar. Wieczorkiem zrobie zdjecie z Menu co jest aktywne jak sie podepnie St-E2. Dobrze dziala RATIO (jak masz conajmniej 2 lampy) - masz grupe A,, B i z poziomu ST-E2 modyfikujesz. Dodatkowo HSS dziala. w domu strzelam gdzie popadnie. Nawet z kuchni, a lampa w pokoju (jako test) - podczerwien sie odbija dobrze. Na zewnatrz wiecej niz 3-4 metry nie probowalem.
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 16-11-2009 o 16:17

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To ja też poproszę, właśnie kupiłem ST-E2 do sterowania radiopopperami i jestem ciekaw czy da się też sterować tym lampą ustawioną na manual?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie

Domyślnie

OK A wiec tak.

Jesyne co mozna to regulowac +/- 2 moc lampy ale tylko w ETTL. Na M nie dziala. W M mozna moc zmieniac tylko w lampie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale robi się to tylko z poziomu menu aparatu? Guziczkami na transmiterze się nie da? Sory za głupie pytania, transmitera spodziewam się jutro i do tego bez instrukcji.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Serdeczne Dzięki,

Czyli d...pa, trza latać po lampach albo używać 580EXII jako wyzwalacza ;-(.
    5DMkII; 17-40L; 24-105L; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 70-200/2,8L; Samyang 14/2,8; 580EXII; 580EX, Sb-28; Pixel TR-332; YN RF-602...
    http://zbigniewkrawczyk.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ale robi się to tylko z poziomu menu aparatu? Guziczkami na transmiterze się nie da? Sory za głupie pytania, transmitera spodziewam się jutro i do tego bez instrukcji.
    Z menu aparatu zmniejsza sie i zwiekasza sile mocy. Guziczkami mozna tylko ratio A:B zmienic (co jest fajnym rozwiazaniem, mam 580EX II oraz 550EX zmieniam moc lamp w grupach) np. A:B 1:2 czy 4:1.
    Cytat Zamieszczone przez zeralda Zobacz posta
    Serdeczne Dzięki,
    Czyli d...pa, trza latać po lampach albo używać 580EXII jako wyzwalacza ;-(.
    Jesli uzywasz TTL'a to zmieniasz w aparacie. Jesli M to recznie w lampach. Wydaje mi sie ze sterujac nawet 580 majac inne lampy "slave" i "M" - nie zmienisz mocy.

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów