Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Format 50x70 cm

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Widzialem co mozna zrobic ze skanu zdjecia 18x21 - z ty skanowaniem małych Mpix to fakt -wielu grafikow tak robi.
    Ja robilem 25x35 z g3 (raw -tif/300dpi) i byly nie do poswazenia.

Domyślnie

robilem odbitki B0 (141cm x 100cm) na lambdzie w profilabie. pompowanie pikseli przez genuine fractals. jakosc zadowalajaca i mnie i klienta.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

BTW. Jak powieniem przygotować zdjęcie do wysłania do drukarni (format A2 ca. 40x60cm)? Genuine fractals czy zostawić oryginał?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

BTW. Jak powieniem przygotować zdjęcie do wysłania do drukarni (format A2 ca. 40x60cm)? Genuine fractals czy zostawić oryginał?
    ja bym fraktalowal!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Najlepiej pewnie zrobić to samemu.
    Przy czym Genuine fractals sprawdza się faktycznie lepiej niż metoda Kelby’ego.
    Nie zaszkodzi też dowiedzieć się jaki materiał preferuje drukarnia.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    No jak jest z tym pompowaniem pikseli? Zdecydowałeś jednak, że jest to technicznie uzasadnione?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    No jak jest z tym pompowaniem pikseli? Zdecydowałeś jednak, że jest to technicznie uzasadnione?
    Nie wiem jak jest z drukarniami, tam pewnie wszystko zalezy od pracownika, jego wiedzy
    i setupu jaki maja, ale na wlasnej drukarce zwiekszenie sztucznie wielkosci pliku a wydrukowanie go jak jest i pozostawienie roboty samej drukarce - praktycznie ten sam rezultat. Poza tym GF to tak beznadziejnie napisany soft, ze chocby rezultat byl nawet lepszy od samego Photoshopa, to i tak go nigdy nie bede uzywal.
    Jesli juz musze uprez plik to uzywam samego PS. Porownywanie pod lupa piksli - sorry, ale
    nie mam na to czasu. Wole robic zdjecia
    Troche mi to przypomina fotografowanie linijek i kresek. Sam znam paru takich, co maja sprzet za wiecej niz moj samochod, zdjecia linijek wychodza im super, ale naprawde fajnego dobrego zdjecia jeszcze mi nie pokazali... Za to jak im jakis nowy obiektyw nie zrobi genialnego zdjecia linijki, to go od razu wymieniaja. Tylko po jaka ch@lere, skoro pozniej i tak nie umieja fajnego zdjecia nim zrobic

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Rozmawiałem ze znajomym fotografem na temat skanowania odbitki i mówił, że to ma sens gdy retuszuje się tą odbitke. podobno mozna osiągnąć bardzo dobre rezultaty.

Co do mojego przypadku, to po prostu jasne jest, że powiększanie zależy od algorytmu i zastanawiam się jaki wybrać, gdyż moja odbitka będzie raczej spora,,,

[ Dodano: 10-12-04, 20:51 ]
    Tzn. nie spodziewam się, że jakąś sztuczką osiągnę "dowolne powiększenie" idealnie ostre, tylko chodzi o stosunkowo dobry efekt a nie pixelozę.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

...Co do mojego przypadku, to po prostu jasne jest, że powiększanie zależy od algorytmu i zastanawiam się jaki wybrać, gdyż moja odbitka będzie raczej spora,,,
    IMHO kluczysz

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Po prostu chce osiągnąć najlepszy rezultat. Powiększanie metoda "na chama" na pewno nie jest najlepsze. Może za to jakiś "bicubic" starczy, a potem trochę poszarpenować?

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów