Strona 10 z 147 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    Otoz Acery z doswiadczenia moich znajomych i z tego co wyczytalem na roznych forach internetowych sa bardzo awaryjne, wiekszosc moich znajomych ktorzy mieli Acery miala jakies z nimi problemy, a serwis przynajmniej kiedys, nie wiem jak to jest na dzien dzisiejszy, to byl w Czechach, i na laptopa trzeba bylo czekac miesiac.....
    Potwierdzam i nie polecam. Nam (kilka Acerów u mnie w firmie) kazano czekać 2 mies. i w końcu nie naprawiono... Odradzam Toshiby, padały jak muchy.
    Polecam Lenovo - jak na razie trzymają się najdłużej w firmie.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Domyślnie

Co do tematu tego wątku to:
    Przez moje ręce przeszły wszystkie poniżej, a więc w kolejności polecam:
    1. Macbook PRO - dowolny model obecnie w sprzedaży, choć te z matrycą 17" cali są rewelacyjne do fotografii. Aperture pracuje przyzwoicie, pomimo, że przy eksporcie RAW do pełnowymiarowego najwyższej jakośc ijpg'a trochę to trwa - w porównaniu ze stacjonarnym MacPRO QuadCore lub PowerMac Dual G5 - dużo dłużej -ale coś za coś - to jednak tylko laptop.

2. Fujitsu Siemens CELSIUS MOBILE - modele H230 lub jego następca H240 -przenośne stacje graficzne, które na 15" dają rozdzielczość 1920x1200 i do tego jakość matryc jest nie do podrobienia - karty graficzne -wysoka półka - bez współdzielonej pamięci z operacyjną, na pokładzie karty Nvidia Quadro FX570, szybkie dyski i inne fjuczery - dają radę, photoshop i obróbka śmiga aż miło.

3. Tańsze wersje i bardziej wyglądające na modne Apple - wersje Macbook - najlepiej czarny - bo najszybszy, jak nie to od biedy wersja biała - ale nie ta najtańsza....Tyle, że matryca tylko 13" więc przy większej zabawie z fotografią to niezbędny monitor zewnętrzny - ale działają wydajnie no i pod słusznym systemem MacOS X.

Pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon Zobacz posta
    Potwierdzam i nie polecam. Nam (kilka Acerów u mnie w firmie) kazano czekać 2 mies. i w końcu nie naprawiono... Odradzam Toshiby, padały jak muchy.
    Polecam Lenovo - jak na razie trzymają się najdłużej w firmie.
    A co powiecie o laptopach HP ? Ja taki mam i jak narazie nie narzekam a wy ??
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    to chyba tylko jeszcze wiekszy wstyd dla appla ze nie odbierze przedstawicielstwa sadowi i da komus odpowiedzialnemu, chcacemu rozwijac rynek?
    Właśnie już wchodzi na rynek Apple Polska, więc może nareszcie skończy się bajzel jaki wprowadził SAD. Niestety SAD nie jest jak widać najlepszym przedstawicielem jakiego można by było chcieć widzieć.
    Jeśli zmieni się SAD na Apple PL, to myślę że sytuacja się troszke poprawi.
    Z resztą zobaczymy z czasem.

Nawiązując do Acre'ów to dalej sprawa serwisu przedstrawia się tak jak się przedstawiała dawniej, czyli serwis w Czechach.
    ASUS w tym momencie jeśli się nie mylę w Niemczech.

Edit.

Obserwator - wytłumacz mi czemu czarny MB jest niby szybszy od białego MB, nie mówię o tym C2D 2.0Ghz a tym 2,16.
    Biały MB (C2D 2,16GHz) oraz czarny (C2D 2,16GHz), różnią się jedynie dyskiem twardym i kolorem. Czarny ma 160GB HDD, natomiast biały 120GB.
    Na następny raz radzę przeczytać specyfikacje techniczne, a nie wypisywać błędne informacje.
    Ostatnio edytowane przez esteper ; 03-11-2007 o 00:45
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Obserwator - wytłumacz mi czemu czarny MB jest niby szybszy od białego MB, nie mówię o tym C2D 2.0Ghz a tym 2,16.
    Biały MB (C2D 2,16GHz) oraz czarny (C2D 2,16GHz), różnią się jedynie dyskiem twardym i kolorem. Czarny ma 160GB HDD, natomiast biały 120GB.
    Na następny raz radzę przeczytać specyfikacje techniczne, a nie wypisywać błędne informacje.
    Zwracam honor, ze względu na to, że ostatnio wymianiamy w macbookach (i pro i tym bez pro) dyski na większe (pomimo, że to tylko laptopy awaryjne ), bo to priorytet u nas(plik Aperture się*rozrasta ) - ten parametr jest u nas ostatnio najważniejszy - dlatego czarny - bo ma 160GB, ale szybkość faktycznie identyczna.
    Przepraszam i pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    Zwracam honor, ze względu na to, że ostatnio wymianiamy w macbookach (i pro i tym bez pro) dyski na większe (pomimo, że to tylko laptopy awaryjne ), bo to priorytet u nas(plik Aperture się*rozrasta ) - ten parametr jest u nas ostatnio najważniejszy - dlatego czarny - bo ma 160GB, ale szybkość faktycznie identyczna.
    Przepraszam i pozdrawiam
    No tak w przypadku troszkę zagmatwanej dyskusji można się pogubić
    Ale powiem szczerze że na MB Aperturka też śmiga, no może nie jest to to samo co na MBP, ale sobie radzi
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie typ matrycy w iMAC

Witam

Oglądałem wczoraj w sklepie MacBooki. Design ładny, ostrość na wyświetlaczu ok ale kolory , kąty widzenia i ta wnerwiająca szklanopodobna powłoka (nie na wszystkich była) na której się wszystko odbija to porażka.
    Zajrzałem na ich stronę
    http://www.apple.pl/macbookpro/specs.html
    Podają , że matryca jest typu TFT czyli najsłabsza. To tłumaczy jakość monitora. Sugeruję poszukać zewnętrznego monitora z zaawansowanymi odmianami IPS (w firmie NEC lub EIZO) a na samym notebooku zdjęć nie obrabiać. Matryca MacBooka to się w ogóle daje kalibrować ?
    Próbował ktoś i może coś na ten temat napisać ?

Wiesiek

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    Witam

Oglądałem wczoraj w sklepie MacBooki. Design ładny, ostrość na wyświetlaczu ok ale kolory , kąty widzenia i ta wnerwiająca szklanopodobna powłoka (nie na wszystkich była) na której się wszystko odbija to porażka.
    Zajrzałem na ich stronę
    http://www.apple.pl/macbookpro/specs.html
    Podają , że matryca jest typu TFT czyli najsłabsza. To tłumaczy jakość monitora. Sugeruję poszukać zewnętrznego monitora z zaawansowanymi odmianami IPS (w firmie NEC lub EIZO) a na samym notebooku zdjęć nie obrabiać. Matryca MacBooka to się w ogóle daje kalibrować ?
    Próbował ktoś i może coś na ten temat napisać ?

Wiesiek
    Pierwsza rzecz, matryca TFT znaczy ze cieklokrystaliczna czyli kazdy monitor ja posiada, nie ma ze najslabsza. zapewne chodzilo Tobie o matryce wykonana w technologii TN, ktora rzeczywiscie jest najgorsza i praktycznie wszedzie w tanich monitorach montowana.
    a czegoz mozna sie spodziewac po laptopie za niecale 5 tys? to oczywiste ze nie posiada matrycy IPS. a EIZO jak najbardziej sa godne polecenia, ale dopiero same monitory przyzwoite zaczynaja sie od ceny 5 tys, tak samo NEC seria SpectraView 19 cali (chyba ma matryce S-IPS) mozna nabyc bodajze za 4500 zl.
    aha a odnosnie kalibrowania matrycy w MacBook to nie da sie kalibrowac, bo jak mozna kalibrowac matryce TN ktora ma uciete pare milionow kolorow? do kalibracji nadaja sie tylko matryce IPS i wyzej. A ta powloczka glossy to praktycznie standard w kazdym notebooku ciezko teraz tego uniknac.
    Ostatnio edytowane przez don ; 03-11-2007 o 09:52
    Moja CaroLina

Uzależniony

Domyślnie

czegoz spodziewac po laptopie za niecale 5 tys?
    otoz moznaby spodziewac sie bardzo duzo bo za 1,5 mozna juz kupic laptopa ktory wydajnosciowo niewiele ustepuje temu macowi - za roznice mozna sobie dokupic zew sips

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    otoz moznaby spodziewac sie bardzo duzo bo za 1,5 mozna juz kupic laptopa ktory wydajnosciowo niewiele ustepuje temu macowi - za roznice mozna sobie dokupic zew sips
    mialem na mysli monitor w laptopie, a nie laptop w sensie innych podzespolow.
    Moja CaroLina

Strona 10 z 147 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów