Strona 99 z 132 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Bo prócz kilku modeli Lenovo i Hp (envy 15') to chyba żaden laptop nie ma matrycy IPS.
    dell jeszcze (precision)

Początki nałogu

Domyślnie

Ma to swoje zalety bo za pomocą przechyłu głowy można sobie regulować jasność/kontrast. Idealnie sprawdza się przy szparowaniu białego na białym

Bywalec

Domyślnie

Dzięki Tom01 za wskazówkę.
    Jest normalnie "tn" góra ciemnieje , choć wciąż widać kolory które lekko zmieniają swą barwę np. żółty robi się pomarańczowy itp.
    5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proszę spojrzeć na ekran mocno pod kątem z dołu. Jeśli góra zacznie ciemnieć, a nawet wpadać w negatyw, to jest normalnie, czyli TN.
    Po lewej IPS, po prawej TN

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

ja pracuję na Samsung rf511 - wydajnościowo daje radę, ale fakt, że matryca to nie jest lux... Ale szukając najlepszej opcji sprawdziłam wszystkie możliwości i cokolwiek z lepszą matrycą to była różnica na poziomie min.800-1000 zł przy mniejszej wydajności. Jeśli ktoś potrzebuje lapka do pracy to chyba lepiej kupić do niego po prostu stacjonarny monitor 24 cale porządny... zwłaszcza jeżeli pracuje się zwykle w jednym miejscu.
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skylight Zobacz posta
    ja pracuję na Samsung rf511 - wydajnościowo daje radę, ale fakt, że matryca to nie jest lux... Ale szukając najlepszej opcji sprawdziłam wszystkie możliwości i cokolwiek z lepszą matrycą to była różnica na poziomie min.800-1000 zł przy mniejszej wydajności. Jeśli ktoś potrzebuje lapka do pracy to chyba lepiej kupić do niego po prostu stacjonarny monitor 24 cale porządny... zwłaszcza jeżeli pracuje się zwykle w jednym miejscu.
    Dokładnie, sam tak mam RF511 na i7, 8GB + Dell 2209WA + i1display2. Fajny zestaw budżetowy dla hobbysty. Matryca traaaagiczna, ale z monitorem jest naprawdę przyzwoicie. Szybko i cicho - lapek się mocno nie grzeje.
    Body, stałki, zoomik

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Dokładnie, sam tak mam RF511 na i7, 8GB + Dell 2209WA + i1display2. Fajny zestaw budżetowy dla hobbysty. Matryca traaaagiczna, ale z monitorem jest naprawdę przyzwoicie. Szybko i cicho - lapek się mocno nie grzeje.
    no bez przesady z tą traaaagicznością, "monitor do pracy" to to nie jest, ale generalnie dobrze się na to patrzy, przeciętna matryca lapkowa Bardziej mi przeszkadza, że nie jest matowa, no ale wybór lapków z non-glare jest bardzo mały :/
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Domyślnie

polecam DELL XPS L502x z matrycą BG-R - matryca więcej niż RGB, 1920x1080, niestety błyszcząca. Reszta parametrów bardzo OK (i7 Q, dysk 7200rpm, 8 GB RAM, Win7 x64). Tylko do 15" wkłądają tą matrycę - 17 mają inną, gorszą.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie Jakie powinny byc srednie parametry Mac Booka Pro do pracy na LR

Nosze sie z zamiarem kupienia MacBooka Pro, bedzie mi raczej sluzyl jako dodtkowy sprzet do edycji RAW-ow (LR, DPP)jakie parametry mozna uznac za wystaraczajace? Mysle go niekiedy podlaczac do zewnetrznego monitora.

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Wez lepiej macbook air. Podobna szybkosc, a nowsza i fajniejsza konstrukcja. Mba 13" 4gb ram 128gb ssd pod lr4 smiga jak trzeba.
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Strona 99 z 132 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów