Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    No to teraz ja zadam pytanie. Ma mieć maksymalnie 13 cali i bez problemu i zacięć obsługiwać Photoshopa CS5. Koszt do 2 tysięcy zł. Doradzicie coś?
    W tym przedziale cenowym nowego potwora 13,3" znaleźć jest bardzo trudno. "Używkę" łatwiej można wyczaić - np. XPS'a i inne podobne.

z nowych obecnie to...

HP ProBook 5310m/5320m (C2D/i3)
    HP Pavilon dv3
    Samsung Q330
    Samsung RC510

Probook'a 5310m sam mam, używam. W tej kategorii cenowej nie ma sobie równego moim zdaniem. Ze względu na design, wagę, rozmiar. Nie ma napędu, ale mam dołączany w razie potrzeby - a coraz rzadziej napędu używam.

Wydajnością i3 jest nieco lepszy - i w tą stronę bym poszedł, bo to nowsza technologia.

Samsungi też są spoko, ale nie podoba mi się design i jakość wykonania, choć często oferują nieco lepsze parametry (np. delikatnie większy dysk, szybszy procesor, kostka pamięci więcej itd.)

Jeżeli chodzi o pracę to dopiero tak na prawdę przyjemnie jest przy 4GB RAMu. Przy dłuższych obróbkach RAWów z 5DMkII, wielu warstwach, używaniu skraplania da się odczuć delikatny chwilowy dyskomfort - zależy czego wymagasz. Do całkowicie płynnej pracy tak czy siak potrzebny jest stancjonarny blaszak (chyba, że kupić laptopa > 4000zł)
    Ostatnio edytowane przez kasprzak ; 10-06-2011 o 20:24
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Uprawnienia umieszczania postów