Strona 43 z 147 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale za to gwiazdkami nadal męczysz i drażnisz . Dawno tak uparcie gwiazdkującego makówkarza nie widziałem na forum - jakoś pozostali mają więcej szacunku dla forumowiczów i poświęcają swoim postom więcej czasu i uwagi . Czego i Tobie życzę.
    To ostatnia gwiazdka jaką Ci "puszczam". Następne będą Ci punktować, skoro prośby nie skutkują.
    Mam wrażenie, że pytam o jakąś oczywistą oczywistość, ale podobno kto pyta nie błądzi:
    Na czym polega problem "gwiazdkowania"?
    Ostatnio edytowane przez focus ; 15-01-2010 o 08:42

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co mi się wydaje, to użytkownikom Mac'ów po wpisaniu polskiego znaku automatycznie za tym znakiem tworzy się gwiazdka, którą po prostu trzeba później usunąć. Niektórzy są leniwi.

Vitez - a nie było to w regulaminie, że ortografii i innych tego typu rzeczy się nie czepiamy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z tego co mi się wydaje, to użytkownikom Mac'ów po wpisaniu polskiego znaku automatycznie za tym znakiem tworzy się gwiazdka, którą po prostu trzeba później usunąć. Niektórzy są leniwi.

Vitez - a nie było to w regulaminie, że ortografii i innych tego typu rzeczy się nie czepiamy?
    hmm... dziwne, pierwszy raz słyszę...ponad dwa lata używam maca i jeszcze "samowalnej" gwiazdki nie zobaczyłem.
    hehhe ...a ja doszukiwałem się jakiegoś drugiego dna, w sensie emotikonek i to jeszcze jakiś złośliwych skoro już o takich animozjach PC vs MAC się często czyta taki bluzg załatwiony jedną gwiazdką
    Ostatnio edytowane przez focus ; 15-01-2010 o 09:46

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Poza tym, wydajnościowo jest znośnie, tylko ekran 15" zabija, mimo że jakościowo jakiejś masakry totalnej nie ma.
    Ja mam IBM z 15" ale o rozdzielczosci 1400x1050. Jakbym mial kupowac cos teraz to tez ekran o takim gabarycie zamiast wielkiej krowy, ale w pionie nie mniej niz te 1000px. Wtedy w pionie ladnie mieszcza mi sie wszystkie moje zakladki w PS czy DPP, a obok mam kwadratowa pole do zdjec pionowych jak i poziomych.
    W ogole coraz trudniej o kompa z ekranem o przyzwoitej pionowej rozdzielczosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ja mam IBM z 15" ale o rozdzielczosci 1400x1050. Jakbym mial kupowac cos teraz to tez ekran o takim gabarycie zamiast wielkiej krowy, ale w pionie nie mniej niz te 1000px. Wtedy w pionie ladnie mieszcza mi sie wszystkie moje zakladki w PS czy DPP, a obok mam kwadratowa pole do zdjec pionowych jak i poziomych.
    Potwierdzam, podobną rozdziałkę ma MBP 15,4" - bardzo wygodne proporcje i rozdzielczość.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeczytaj pierwsze parę słów 1. Punktu Zasad Porządkowych. Możemy od razu wlepiać kartki. Jednak wolimy najpierw stosować słowne (i publiczne - bo skuteczniejsze, by komuś wstydu narobić, jak i by inni wiedzieli czego nie robić) ostrzeżenia.

Coś już napisał
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    A i jeszcze jeśli ktoś byłby tak dobry i opisał mi jak wygląda własnie instalacja Windowsa na Macu aby był na wszelki wypadek jeśli rzeczywiście potrzebowalabym skorzystać raz za czas z jakiegoś Windowsowskiego programu, czy potrzeba jakiś program do tego wlaśnie aby się równolegle przełączac między systemami?
    W skrocie sposoby sa 2:
    1) Dostarczany wraz z systemem BootCamp (Leopard, Snow), ktory po instalacji windy pozwala na wybor podczas startu albo macOS'a, albo windowsa.
    2) Parallels lub VMWare - maszyny wirtualne.

W obu przypadkach instalacja jest prosciutka*: odpalasz program, ktory prowadzi cie za reke podczas procesu instalacji (bootcamp lub paralles). Oczywiscie w obu przypadkach potrzebujesz windy i to raczej w wersji pudelkowej, ale to juz moze ktos inny potwierdzi lub zaprzeczy bo ja pewnosci nie mam (wprawdzie nie widzialem zadnej makowki z przyklejona naklejka licencyjna OEM'a). Kazdy z dwoch sposob ma swoje wady i zalety. BC pozwala odpalac prawie wszystko, ale nie masz wtedy bezposredniego dostepu do MacOS'a. Na Paralles i VMW nie odpalisz przede wszystkim gier (niewiele tytulow dziala), w szczegolnosci 3D, ale korzystasz z windy rownolegle i to na wiele sposobow (okno, przenikanie, etc). Plusy sa na pewno dwa: ubijasz kaprysna winde jednym klikiem i nadal mozesz korzystac z komputera oraz jak masz wersje programow na PC'ta i nie chcesz sie bawic w przenoszenie licencji (np. Adobe) to jest to wydajne rozwiazanie.

*prosciutka o ile nie sprawia Tobie problemow instalacja samego windowsa

Domyślnie

Tak się zastanawiam na spokojnie jeszcze, poczekam co jakie nowości pokaże Apple na konferencji pod koniec stycznia, ale chciałam jeszcze zapytać z ciekawości co sądzicie o Sony Vaio? Nie miałam do czynienia z tymi laptopami, widziałam gdzieś ostatnio ranking, gdzie Sony było bardzo wysoko pod względem bezawaryjności, a dzisiaj natknęłam się na nową serię F dostępną już w USA, u nas pod koniec stycznia. I muszę powiedzieć, ze parametry ma nieporównywalnie lepsze niż np. Macbook pro, który i tak kosztowałby mnie wiecej.

Nie chcę narazie nic stwierdzać, bo z żadnym z powzszych nie miałam do czynienia, ale zastanawiam się czy stać mnie by dopłacac do Maca, podczas gdy za podobną cenę moge mieć inną firmę o dużo wyższych parametrach, tak jak mówię nie wiem, dlatego tutaj piszę.

tutaj link do opisu serii F: http://www.sony.pl/product/vn-f-series

a tutaj model, który mi się spodobał --> http://www.sony.pl/product/vn-f-series/vpcf11s1e-b i recenzja --> http://www.laptopmag.com/review/lapt...-f-series.aspx (tu jest akurat model wyzszy opisany z serii)
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Od jakiegoś czasu zawsze usuwam, ale jeśli coś dopiszę w ramach "postskriptum", to oczywiste jest, że trzeba to wyedytować wcześniej czy później.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Jak dla mnie, 15" to taki laptopowy półśrodek. Moja dziewczyna ma macbook'a 13,3" - poza samą jakością ekranu, wielkość jest o wiele wygodniejsza do przenośnej pracy - komputerek można spokojnie przenieść gdziekolwiek się chce, a palety, etc. mieszczą się podobnie, jak na 15". Rozdzielczość koło 1300x800, więc całkiem nieźle. 15" ma większy ekran o dwa cale, pracuje się niewiele wygodniej, a do noszenia już więcej złomu jest. Co innego 17", różnica wagowa jest mała, szukanie toreb, czy plecaków jest upierdliwe, ale jak się rozstawi gada, to można sobie popracować. W makbukach, podobnie baterie pracują, obudowa jest podobnej sztywności, bebeszki, porty i jakieś duperele są lepsze w 17", tak więc, szczerze, to do mojej 15" nie jestem zbytnio przekonany - przy jakimś zastrzyku wymienię to na coś innego, wygodniejszego po prostu. I chyba właśnie 17", bo (w porównaniu do 13"), trzeba się przemęczyć, ale komfort pracy na miejscu (np. na działce, czy po plenerze, gdzieś daleko) jest tego wart.

Tak więc odnośnie wielkości notebook'ów - 13 cali do pracy w terenie jest idealne, 17" - do przenoszenia a 15" to niezbyt komfortowy półśrodek.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 17-01-2010 o 03:15 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...2.23723.0.html

Pozamiatane jeśli chodzi mobilnego laptopa do fot. Btw - makówka o takich parametrach będzie pewnie kosztować z 9k pln.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 17-01-2010 o 05:49

Strona 43 z 147 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów