Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    W tym problem, że jeszcze nie spotkałem lapka ze złączem DVI :-| a przez VGA z tego co wiem to jest spora strata na jakości obrazu , a moje eizo niestety nie ma złącza VGA .
    Ma, ma. Jedno z złącz jest DVI-I, z wejsciami cyfrowymi i analogowymi. W komplecie z monitorem jest kabel z jednej strony z DVI-I a z drugiej DSUB. Jeśli kabla nie ma, można do monitora wpiąć przejście DVI-I-DSUB, jakie dają za darmo z kartami graficznymi.

A laptopy z DVI są, choć to nie powszechne. Częściej zdarzają się z HDMI a z tego można przejść na DVI.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No ja podpinałem do lapka z wejściem DVI stary monitor CRT tą przejściówką o której mówię.
    Z wyjściem DVI, a konkretnie DVI-I (cyfrowo-analogowym), a nie wejściem.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a możesz podać linka bo ja takiej nie widziałem?
    widziałem VGA>DVI a to różnica (najpierw podaje się w nazwach to co na wejściu potem "wyjście").. i czy możesz napisać po co nam taka przejściówka? i czy wiesz jak ona działa? bo chyba nie bardzo - otóż mam dokładnie taki kabelek (w laptopie wpinam do VGA a w monitorze do DVI) - i nie robi on nic innego jak tylko "zamienia wtyczki" czyli nie konwertuje sygnałów z analoga na cyfrę tylko do gniazda DVI
    I prawidłowo robi. Przejście VGA-DVI a poprawnie DSUB-DVI-I, lub odwornie, zależy z której strony patrzeć, przekazuje tylko tor analogowy. Aby skonwertować sygnał VGA na DVI potrzebny byłby scankonwerter. Obawiam się tylko że będzie ze 4x droższy niż pecet którego Pan ma zamiar zastosować do zasilania monitorka.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-09-2009 o 00:42 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów