Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Moja uwaga do postu gdzieś kilka stron wcześniej: "za taką kasę to ozesz mieć mega wypasiony PCt" (mniej więcej).

Właśnie wczoraj zauwazyłem ze mój PeCet ma zasilacz 650W a laptop tylko...70W. Jeśli ktoś wracając z pracy trzyma komputer na "on" od godz. 17 do powiedzmy 23.30 to tak jakby miał włączone żelazko przez 6,5h- trochę to przemawia do wyobraźni. Dlatego posta piszę z laptopa a nie z PCta Więc jeśli ktoś się zastanawia PC czy laptok to pod tym względem nie ma porównania co jest mniej żrące dla naszego portfela.

ps. Róznica 650W a 70W to jaka w skali roku oszczednosć ? Ktoś sie orientuje jak to się oblicza wg tych cenników dostawców energii ?
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Moja uwaga do postu gdzieś kilka stron wcześniej: "za taką kasę to ozesz mieć mega wypasiony PCt" (mniej więcej).

Właśnie wczoraj zauwazyłem ze mój PeCet ma zasilacz 650W a laptop tylko...70W. Jeśli ktoś wracając z pracy trzyma komputer na "on" od godz. 17 do powiedzmy 23.30 to tak jakby miał włączone żelazko przez 6,5h- trochę to przemawia do wyobraźni. Dlatego posta piszę z laptopa a nie z PCta Więc jeśli ktoś się zastanawia PC czy laptok to pod tym względem nie ma porównania co jest mniej żrące dla naszego portfela.

ps. Róznica 650W a 70W to jaka w skali roku oszczednosć ? Ktoś sie orientuje jak to się oblicza wg tych cenników dostawców energii ?
    A naprawdę myślisz że jak zasilacz ma 650W to tyle non-stop ciągnie ? To jakby Ci to powiedzieć - jesteś w grubym błędzie
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Ktoś sie orientuje jak to się oblicza wg tych cenników dostawców energii ?
    Poczytaj sobie rachunek który dostajesz od zakładu energetycznego, tam jest wszystko rozpisane.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów